Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciale juryprijs voor archeologisch blad "Scarabee"

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 SEPTEMBER 1999

Speciale juryprijs voor redactie van archeologisch blad "Scarabee"

Belgische Tom Bouwsprijzen 1999
voor Hans Avontuur en Harry Muller

(DOOR Chris van Twisk)

De journalisten Hans Avontuur en Harry Muller hebben de Tom Bouwsprijzen 1999 gewonnen. De prijzen worden jaarlijks toegekend aan journalisten of programmamakers voor een toeristische publicatie over Wallonië en Brussel.
Joke Muller, Niek Heizenberg en Hans Avontuur bij de uitreiking van de Tom Bouwsprijzen 1999

Avontuur (rechts op de foto), voor de tweede keer winnaar, kreeg de prijs voor Wallonië voor een tweetal artikelen: `Skiën bij de buren' in het Algemeen Dagblad en `Ardennen, laat je horloge maar thuis' in het blad Reizen. In beide gevallen was de fotografie van Inge Yspeert.

De Tom Bouwsprijs van Brussel was voor Harry Muller op grond van zijn artikel in De Telegraaf getiteld: `Brussel, elke dag feest op de Grote Markt'. Nathalie Koulischer verzorgde de foto's hierbij.

Juryvoorzitter Niek Heizenberg (midden) zei dat Hans Avontuur in zijn artikelen weer eens blijk geeft van een onconventionele kijk op toeristische zaken waarmee hij prettig leesbare informatie levert. Puur vakmanschap, aldus de jury.

Harry Muller heeft volgens de jury in zijn artikel kans gezien de lezer steeds weer wat interessants voor te toveren. Hij kan kennelijk geen genoeg krijgen van wat de stad te bieden heeft.

Prijzen
De prijzen bestaan uit een kunstvoorwerp, een geldbedrag en een oorkonde. Hans Avontuur nam de prijs zelf in ontvangst. Harry Muller moest dit overlaten aan zijn vrouw Joke, links op de foto.

Behalve de winnaars waren er nog vier genomineerden.

Voor Wallonië: Jan van den Bos met zijn artikel in de Kampioen `De draak is los' (met foto's van Kees van den Berg) en Henk Hanssen voor zijn artikel `Je veux Namur'in Reizen (met foto's van Inge Yspeert)..

Voor Brussel: Herman Veenhof voor zijn artikel in het Nederlands Dagblad `Negende kunst aan de buitenmuur' en wijlen Ruud Kuyper van het Algemeen Dagblad voor zijn artikel (met foto's van Peter-Vincent Schuld) `Park van Brussel: van macht en verlatenheid'.

Ruud Kuyper stierf kort nadat hij genomineerd werd geheel onverwacht.

Speciale prijs
De jury kende dit jaar ook een speciale prijs toe. Die was bestemd voor het archeologische magazine Scarabee en zijn hoofdredacteur Lou Lichtenberg. Dit wegens zijn regelmatige publicaties over de meest verborgen schatten van België en in het bijzonder voor de Wallonië-special in het decembernummer 1998.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie