Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwerpen Nieuw Rotterdams Tij

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Deze maand in nieuw Rotterdams Tij

Nieuw Rotterdams Tij is een uitgave van de gemeente Rotterdam. Dit concernblad bericht tienmaal per jaar over de beleidsprioriteiten van het Rotterdamse gemeentebestuur. Het achtste nummer staat vooral in het teken van de 'Stedelijke Visie 2010'. Een greep uit de onderwerpen:


* Interview met Ton Quadt, gemeentelijk programmamanager 'Veilig'. Quadt zegt in dit artikel dat hij samen met de RET en de taxicentrale nadenkt over de wenselijkheid van het invoeren van een metrotaxisysteem voor ouderen. Dit om hun veiligheid te vergroten. Zo'n vervoerssysteem kan vooral 's avonds zijn waarde hebben. Quadt: "Naar een concert gaan, familie bezoeken, meepraten in de deelgemeenteraad, dat is nu lastig. We moeten zorgen voor een veilige metro en een niet te dure taxi.'


* Gebruikersruimten verminderen overlast
Rotterdamse verslaafden kunnen sinds 1997 rustig spuiten of roken in een gebruikersruimte aan de Spanjaardstraat in Delfshaven. Het werkt. In oktober komt er een tweede ruimte in de Millinxbuurt. De GGD wil ook in de rest van de stad gebruikersruimten en woonprojecten voor verslaafden openen.


* Nieuwe koers voor sociaal beleid
B&W willen met het sociaal beleid een andere weg inslaan. Niet langer zijn bestaande regelingen en voorzieningen het uitgangspunt, maar de behoefte van de individuele Rotterdammer.


* Wijken willen investeren in jeugd, ondernemen en wonen Het geld voor de Rotterdamse wijkaanpak moet vooral gestoken worden in jeugdprogramma's, projecten die de wijkeconomie stimuleren en in het bouwen van huizen voor koopkrachtige bewoners. Dit blijkt uit de investeringsplannen tot 2010 van de zes belangrijkste wijkaanpakgebieden.


* Interactieve beleidsvorming Ruimtelijk Plan onderzocht Veel Rotterdammers hebben de inspraak- en
voorlichtingsbijeenkomsten rondom het Ruimtelijk Plan 2010 gewaardeerd, maar de ervaringen over de inhoud ervan zijn gemengd. Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek. De ervaren insprekers vonden soms dat de discussies te weinig diepgang hadden. De inbreng van ambtenaren hierbij was volgens hen soms te dominant. Veel nieuwe insprekers hadden echter juist behoefte aan meer informatie. Het COS doet de gemeente de aanbeveling om voor vergelijkbare bijeenkomsten in de toekomst voorlichting en inhoudelijke discussie te scheiden.


* Deelgemeenten willen schoonmaak en beheer wijkgericht aanpakken Hoe wordt de buitenruimte, zonder er meer geld aan te besteden, schoner? Voor dit vraagstuk staan de deelgemeenten. Efficiënter samenwerken is het devies. Maar hoe organiseer je dat? Joke Steenbergen: bestuurder van deelgemeente Feijenoord: 'Het komt nog altijd voor dat eerst veegploegen de straat schoonmaken en dat dan de vuilniswagen langskomt.'


* De hoofdpunten van de Stedelijke Visie

Nieuw Rotterdams Tij is vooral bedoeld voor vertegenwoordigers van instellingen en bedrijven, bestuurders, media en anderen die geïnteresseerd zijn in het gemeentelijk beleid. Zij krijgen het blad gratis toegestuurd. Daarnaast worden 1500 exemplaren verspreid via zo'n vijftig publieksinformatiepunten in Rotterdam (bibliotheken, deelgemeenten en dergelijke). Totale oplage: 10.700 exemplaren. Het volgende nummer verschijnt 28 oktober.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie