Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opvallend nieuw model van Opel: de Agila

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Opvallend nieuw model van Opel: de Agila

(30 September 1999)

PERSBERICHT:

Met een ruim en veelzijdig interieur, verpakt in een strak en modern uiterlijk is de nieuwe Agila van Opel de eerste compact-MPV van een Europese autofabrikant. De compacte vijfdeurs is slechts 3.500 mm lang, maar biedt comfortabel zitplaats aan vier volwassenen en een laadcapaciteit van 250 tot 600 liter (tot aan de voorstoelen). Twee levendige en toch zuinige ECOTEC benzinemotoren (1.0 en 1.2-liter, die respectievelijke 58 en 75 pk leveren) zijn beschikbaar om de Agila aan te drijven, die slechts 900 kilo weegt. De MVEG brandstofconsumptie varieert van slechts 6.0 (1.0) tot 6.6 (1.2) liter per 100 kilometer en beide krachtbronnen voldoen aan de strenge Euro IV uitlaat emissies, die pas in het jaar 2005 verplicht worden. De Agila - die een garantie van 12 jaar kent op doorroesten - komt in de lente van volgend jaar in Nederland op de markt.

De styling van de Agila - met name het kenmerkende front - karakteriseert dit model duidelijk als een lid van de Opel familie. Grote koplampen geven de Agila een vriendelijke, jeugdige verschijning. De inzittenden zullen het comfort en het vriendelijke karakter van het interieur op de juiste waarde weten te schatten. Dankzij een slim mechanisme kan de 50:50 deelbare achterbank snel in de vloer gevouwd geworden, waardoor er een volledig vlakke laadvloer ontstaat. De grote laaddeur en de lage tildrempel maken de Agila een handige en functionele alI-rounder voor actieve mensen, met meer dan genoeg ruimte voor bijvoorbeeld boodschappen, sportuitrusting of wat grotere zaken.

De ingenieurs van Opel hebben veel aandacht geschonken aan het chassis van de Agila om de veiligheid, wendbaarheid en comfort te maximaliseren. De korte overhang, gecomplementeerd door de McPherson voorwiel-ophanging en torsiestang achter, maken de Agila gemakkelijk wendbaar, met name in de stad. Electric Power-Assisted Steering (EPS) vereenvoudigt het parkeren en verlaagt het brandstofgebruik.

De Agila is uitgerust met een uitgebreid pakket veiligheidsvoorzieningen, waaronder een stevig passagierscompartiment met verstevigingbalken in de deuren, dubbele airbags voor en gordelspanners op alle stoelen. Een slim vertragingsmechanisme voorkomt dat het spannen van de veiligheidsgordels bij een aanrijding verwondingen veroorzaakt.
Bij een zware, frontale aanrijding klappen de pedalen weg waardoor de kans op letsel aan de voeten of onderbenen aanzienlijk afneemt. De achterstoelen zijn voorzien van Opel Fix bevestigingspunten om daar indien gewenst het Opel Fix kinderzitje systeem aan te bevestigen. De achterdeuren zijn voorzien van kindersloten.

De Opel Agila is gebaseerd op een gezamenlijke ontwikkeling met Suzuki en zal worden gebouwd in de nieuwste fabriek van Opel in Gliwice, Polen. Deze moderne fabriek is in het najaar van 1998 in gebruik genomen en is geconstrueerd volgens de 'blauwdruk' van Eisenach, de ultra-efficiënte Opel fabriek in het oosten van Duitsland. Deze fabriek maakt gebruik van de meest moderne productieprocessen waardoor een hoge graad van kwaliteits-perfectie wordt bereikt, die resulteert in een anticorrosie garantie van 12 jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie