Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meerderheid bedrijven ervaart IT-beveiligingsprobleem

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Meerderheid bedrijven ervaart IT-beveiligingsprobleem

Grote ondernemingen hebben last van hackers, MKB meer van virussen

Amsterdam, 30 september 1999 - In opdracht van de beurs Infosecurity.nl, 13 en 14 oktober 1999 in de Jaarbeurs in Utrecht, is een onderzoek uitgevoerd onder aangemelde bezoekers van dit evenement, om te kijken in hoeverre informatiebeveiliging op de agenda staat bij het Nederlandse bedrijfsleven.

Bijna driekwart van de ondervraagden geeft daarbij aan in het afgelopen jaar een of meer beveiligingsproblemen te hebben ondervonden. Virussen bleken het grootste probleem op te leveren. Maar liefst 25% gaf aan daar het afgelopen jaar schade door te hebben ondervonden. Als goede tweede volgde inbraken door hackers, met als gevolg ontvreemding of vandalisme. Opvallend was dat de bezoekers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) aangaven meer last te hebben van virussen, terwijl bij 35% van de grotere ondernemingen de hacker vaak het probleem bleek.

Gert van de Nadort, algemeen directeur van beveiligingsspecialist CRYPSYS Data Security, zegt hierover: "Dit verschil tussen grote en kleine ondernemingen is minder verrassend dan het lijkt. Immers, grote ondernemingen hebben over het algemeen hun virusbescherming beter geregeld dan de kleinere, terwijl hackers met name geïnteresseerd zijn in de grotere ondernemingen. Daar is immers meer 'exposure', een grotere kick of meer gewin te halen." Het aantal bedrijven dat aangaf nooit een probleem te hebben, bleek overigens geen relatie te hebben tot bedrijfsgrootte.

IT-beveiliging verder geinstitutionaliseerd
Van de aangemelde bezoekers bleek ruim een kwart voorzien van een functietitel waarin 'beveiliging' of 'security' was opgenomen. Dit is een indicatie van het groeiend belang dat in ondernemingen wordt gehecht aan het beschermen van informatie. Dit belang wordt ook onderstreept door het feit dat dit jaar voor het eerst een IT-beurs wordt georganiseerd, die volledig is gericht op informatiebeveiliging.

Op 13 en 14 oktober 1999 organiseert Reed Exhibition Companies de beurs Infosecurity.nl in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement richt zich volledig op de sterk groeiende markt voor informatiebeveiliging en beoogt een helder beeld te geven van de trends en ontwikkelingen in beveiliging van informatie, netwerken en communicatie. Meer dan 10.000 bezoekers uit sectoren als IT & Telecommunicatie, de financiele sector, overheid en gezondheidszorg zochten en vonden de afgelopen jaren beveiligingsoplossingen tijdens Infosecurity in Londen, een van de grootste IT-beveiligingsevenementen ter wereld.

In twee dagen wordt het totale scala van beveiligingsoplossingen gepresenteerd, van firewalls tot encryptie en van antivirus tot netwerkbeveiliging. Gelijktijdig met de beurs vindt in de Jaarbeurs ook de technische netwerkbeveiligingsconferentie SecureNet 99 plaats. Informatie over Infosecurity.nl - zoals het seminarprogramma en de registratie - kunt u vinden op de Website van Infosecurity.nl: www.infosecurity.nl.

Over Reed Exhibitions Netherlands
Reed Exhibitions Netherlands is onderdeel van Reed Exhibition Companies: wereldwijd marktleider in de organisatie van beurzen en tentoonstellingen. In Nederland organiseert Reed Exhibitions onder andere de beurzen Geldzaken, Nursing Powder & Bulk, Solids en Infosecurity.nl. Meer informatie over Reed Exhibitions Netherlands is te vinden op www.reedexpo.nl.

Meer informatie voor redacties:

Reed Exhibition Companies
Martine van der Heijde-Taks
telefoon 020 515 92 80
e-mail (mvan.der.heijde@reedexpo.nl)

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
telefoon 030 656 50 70
e-mail (ward@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie