Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal beleggen via directe orderkanalen Rabobank

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rabobank Nederland

INTERNATIONAAL BELEGGEN VIA DIRECTE ORDERKANALEN RABOBANK
30 september 1999

Beleggers kunnen vanaf 1 oktober 1999 beleggen op buitenlandse beurzen via de Rabobanksite en via de Rabo Orderlijn. Zij kunnen dan in de 500 belangrijkste aandelenfondsen op de Europese Beurzen (onder andere: Frankfurt, Londen, Madrid, Zürich en Parijs) en in Noord-Amerika (Wall Street, Nasdaq en Canada) handelen via de directe orderkanalen van de Rabobank. De belegger wordt, indien hij dat wenst, bij zijn internationale aankoopbeslissing ondersteund door commentaar op buitenlandse beurzen van IRIS, het onderzoeksinstituut van de Rabobank en de Robeco Groep. De internetbelegger kan over deze informatie beschikken met het online beleggerspakket dat de Rabobank medio augustus op de Rabobanksite introduceerde.

De 500 fondsen waar in belegd kan worden zijn geselecteerd door IRIS. Daarbij heeft de Rabobank bij de selectie rekening gehouden met de meest verhandelde buitenlandse fondsen via de lokale Rabobanken. Het gaat hier bijvoorbeeld om fondsen als Nokia, AXA, Philip Morris, Telecom Italia en Mannesmann.

De Rabobank nam in de eerste helft van 1999 een verdubbeling van zowel het aantal orders die in euros noteren als Noord-Amerikaanse orders waar. De bank verwacht dat deze groei zal doorzetten. De beschikbaarheid van internationale aandelen via directe kanalen en de komst van de Europese beurs zal hier naar verwachting een bijdrage aan leveren. Daarbij tekent de trend zich af dat particuliere beleggers hun portefeuilles steeds internationaler spreiden. Zij beleggen naast individuele aandelen op buitenlandse beurzen ook in gespecialiseerde beleggingsfondsen.

Naast de uitbreiding in het aantal aandelenfondsen, verfijnt de Rabobank ook haar beleggingsdienstverlening per 1 oktober. Door de langere openingstijden van de Amerikaanse beurzen wordt de openingstijd van de Rabo Orderlijn in de avonduren verruimd van 18.00 tot 22.00 uur. Daarnaast wordt het portefeuillebeheer via internet overzichtelijker. Beleggers kunnen hun portefeuille nu rangschikken per product, per sector en per land. Bovendien krijgen beleggers de mogelijkheid om hun transactiehistorie te raadplegen. Nieuw op de Rabobanksite (www.rabobank.nl) is verder de rubriek Rekeningenbeheer. De belegger kan hier in één oogopslag zien welke afspraken hij met betrekking tot beleggen met de Rabobank heeft gemaakt.

Rabobankorganisatie Rabobank Nederland Externe Communicatie Telefoon (030) 216 2822/216 2460 Telefax (030) 216
1916

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie