Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monterey/64 eerste UNIX-besturingssysteem op Intel Merced

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Monterey/64 eerste UNIX-besturingssysteem op Merced-chip Intel

Amsterdam, 1 oktober 1999 - IBM, SCO en Sequent maken bekend dat het besturingssysteem Monterey/64 de eerste commerciële UNIX-versie is die op de Merced-chip van Intel draait. Deze ontwikkeling onderstreept het commitment van de Monterey-deelnemers om Monterey/64 te positioneren als het toonaangevende UNIX-besturingssysteem voor de processorarchitecturen Intel IA-64 en IBM POWER.

Vorige maand, tijdens het Intel Developer's Forum in Palm Springs (Californië), gaven IBM, SCO en Sequent een succesvolle demonstratie van de Apache Webserver onder Monterey/64 op de Intel Merced-simulator. Het 'poorten' van Apache Webserver naar Monterey/64 werd in minder dan een dag bereikt. Hieruit blijkt dat het overzetten van applicaties naar Monterey/64 weinig complicaties met zich mee zal brengen.

Project Monterey, het in oktober 1998 aangekondigde UNIX initiatief van IBM, SCO, Sequent en Intel, zit duidelijk in de lift. Veel vooraanstaande hardwareleveranciers ondersteunen inmiddels het project, zoals Acer, Bull, Compaq, CETIA (een dochteronderneming van Thomson-CF), IBM Netfinity Servers, ICL, Sequent, Unisys en sinds kort Samsung Electronics. Project Monterey wordt ook steeds meer gesteund door onafhankelijke software-ontwikkelaars en -leveranciers. Zo kondigde Cygnus Solutions, gespecialiseerd in open-source software, deze week een overeenkomst met IBM aan, gericht op de levering van Cygnus GNUPro (software-ontwikkeltools) voor IBM AIX op POWER en IA-64. Edinburgh Portable Compilers (EPC) sprak afgelopen week eveneens haar steun uit voor Project Monterey. EPC zal verschillende versies - waaronder een native versie - van haar C/C++- en Fortran-compilatietoolkits op de markt brengen voor de Project Monterey-productlijn.

Project Monterey
Het doel van Project Monterey is de ontwikkeling van een bedrijfsbrede UNIX-lijn voor de processors Intel IA-32, Intel IA-64 en IBM POWER in systemen, uiteenlopend van afdelingsservers tot grootschalige datacentraservers. In het kader van dit zelfde initiatief wordt er momenteel een UNIX-besturingssysteem ontwikkeld voor de IA-64-processors van Intel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van IBM AIX-technologie, SCO UnixWare-technologie en Sequent-enterprise-technologie.

IBM RS/6000
Bij ruim 125.000 commerciële en technische afnemers over de hele wereld zijn meer dan 850.000 IBM RS/6000-systemen in gebruik. De IBM RS/6000-productlijn bestaat uit computers met RISC-microprocessors en AIX, het UNIX-besturings- systeem van IBM. IBM biedt het meest complete UNIX-aanbod door hardware, software service en ondersteuning te combineren voor hoge prestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid en systeem management.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is: www.ibm.com. Het adres van de IBM RS/6000 home page is: www.rs6000.ibm.com.

Voor meer informatie:
BRODEUR Schoep & Van der Toorn
Ellen Janssen
Tel. 020 487 40 00
(ellen.janssen@svdt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie