Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arcadis assisteert bij bestuurlijke modernisering Libanon

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Arnhem, 30 september 1999

ARCADIS BMB ASSISTEERT BIJ BESTUURLIJKE MODERNISERING VAN LIBANON

ARCADIS BMB Management Consultants, een Nederlands adviesbureau en dochter van ARCADIS, heeft een contract van 6 miljoen Euro getekend met de Europese Commissie om voor een periode van 3 jaar adviesdiensten aan de Libanese overheid te verlenen. ARCADIS BMB zal het project uitvoeren in nauwe samenwerking met LDK en de Information Systems Group, respectievelijk een Grieks en Libanees adviesbureau. Het betreft één van de grootste bestuurlijke hervormingsprojecten in het Midden Oosten.

Na de verwoestende burgeroorlog in de jaren zeventig en tachtig probeert Libanon zijn infrastructuur zo snel mogelijk weer op te bouwen om zijn positie als het economische centrum van het Midden Oosten te herwinnen. Met het vorderen van de wederopbouw is het besef gegroeid dat ook het overheidsapparaat zelf versterkt en gemoderniseerd dient te worden. Tevens dienen relaties tussen de publieke en de private sector te worden verbeterd. Om dit te realiseren is er een nieuwe overheidsorganisatie opgericht: OMSAR (Office of the Minister of State for Administrative Reforms), welke onder andere externe steun ontvangt van de Wereldbank en de Europese Unie.

ARCADIS BMB Management Consultants zal de komende 3 jaar OMSAR ondersteunen bij de verdere vormgeving en uitvoering van de geplande bestuurlijke hervormingen. Het adviesbureau zal onder meer beleidsadviezen geven en specialistische kennis en nieuwe inzichten aanbieden met betrekking tot de toepassing van informatie technologie bij communicatie en planning in openbaar bestuur. Verder zal ARCADIS BMB studies, programma's en activiteiten gerelateerd aan het hervormingsprogramma initiëren, coördineren en uitvoeren. Tenslotte zal het adviesbureau ambtenaren van OMSAR, maar ook van de Nationale Raad van Ambtenaren, het Nationale Instituut voor Bestuur en Ontwikkeling, en het Centrale Bureau voor de Statistiek trainen, en werken aan de ontwikkeling van eigen trainingscapaciteit binnen Libanon. ARCADIS BMB zal dit doen door middel van de mobilisatie van een negental deskundigen die gedurende 3 jaar in Beiroet gestationeerd zullen zijn, gesecondeerd door een groot aantal specialisten, die door korte missies bij het project betrokken zullen zijn.

ARCADIS BMB Management Consultants is een internationaal adviesbureau, gespecialiseerd op het gebied van institutionele ontwikkeling in vooral niet-Westerse landen. Met een hoofdkantoor in Arnhem, assisteert ARCADIS BMB al meer dan 30 jaar overheden en bedrijven in Afrika, Azië, Centraal en Latijns Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. ARCADIS BMB is gespecialiseerd in adviesverlening bij de ontwikkeling van zowel de publieke, private als de sociale sector in het kader van programma's voor economische hervorming en modernisering. ARCADIS BMB voert wereldwijd momenteel ruim dertig projecten uit.

Inlichtingen:

J. Willems, ARCADIS BMB Management Consultants: 026-3577453

H. Bonarius, ARCADIS Euroconsult: 026 - 3577251

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie