Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden zoekt jonge helden voor toezichtproject

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Gezocht: jonge helden voor toezichtproject

Een betaalde baan, een opleiding en toch de hele dag op straat. Het lijkt voor weinig jongeren weggelegd. Niets is minder waar, bewijst het project Toezicht door jongeren. Herkenbaar aan hun felrode jacks en snelle fietsen zorgen jongens en meiden tussen de 15 en 21 jaar samen met de politie voor extra toezicht en meer veiligheid op straat. De gemeente zoekt nu nieuwe helden ter versterking van de teams Midden, Zuid en Noord.

De drie teams van elk acht jongeren duiken op in de stadsdelen West, Noord en Midden. Samen met de politie houden de jongeren een extra oogje in het zeil. In en om het station of in de zomer in buitenbad De Zijl. De toezichthouders staan door middel van een portofoon met elkaar en een begeleider van de politie in contact. Overal waar nodig bieden ze de helpende hand, bijvoorbeeld met het verlenen van eerste hulp.

De gemeente zoekt nog jongens en meisjes tussen de 15 en de 21 jaar zonder baan of opleiding. Deelnemers volgen cursussen, waaronder een EHBO-cursus en een cursus sociale vaardigheden en krijgen begeleiding bij tal van problemen waar ze buiten werktijden mee te maken hebben. De deelnemers krijgen hierdoor zicht op een opleiding of vaste baan na afloop van het project. Dit bewezen de acht jongeren, die het project onlangs met succes afrondden. Vijf jongeren uit het team Noord en drie uit het team West vonden een baan of startten een opleiding. Eén van de deelnemers kreeg een vaste aanstelling als badmeester in zwembad De Zijl. Enkele anderen vonden werk in de beveiliging.

Meer informatie: Rob Klein, coördinator Toezicht door Jongeren (071-5241818 of 06-55821484).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie