Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling energiepremie

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VROM

Environment

Huishoudelijke apparatuur

Woningen

Regeling energiepremie

Inleiding
Bij de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat het mogelijk maakt premies toe te kennen voor energiebesparing. Het gaat hierbij om premies voor consumenten die energiezuinige apparatuur aanschaffen en om premies voor eigenaar-bewoners/verhuurders/huurders die energiebesparende voorzieningen treffen aan hun woning(en).

Naar verwachting zal deze regeling al in de periode voor de geplande invoering per 1 januari 2000 reacties en vragen oproepen. Daarom zijn tot die datum twee informatiebladen over de energiepremie beschikbaar voor voorlichtende instanties. Vanaf het moment van inwerkingtreding komt definitief voorlichtingsmateriaal voor consumenten beschikbaar. Dit wordt uitgegeven door de energiebedrijven, die de regeling ook uitvoeren.

De volgende informatiebladen gaan over de voorgestelde regeling. Pas wanneer het wetsvoorstel (Kamerstukken II, 1998 - 1999, 26532, nrs. 1
- 3) in het parlement is behandeld, zal zeker zijn wanneer de premies worden ingevoerd en hoe dat zal gebeuren.
De informatiebladen hebben dus een voorlopig karakter.

Energiepremie huishoudelijke apparatuur

Energiepremie voor voorzieningen aan woningen

^

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie