Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren denken mee over toekomst strand Almere

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 251

30 september 1999

JONGEREN DENKEN MEE OVER TOEKOMST STRAND EN MANIFESTATIEVELD IN ALMERE HAVEN

-Ideeënwedstrijd om jongeren te 'prikkelen'-

Jongeren in Almere Haven hebben deze maand de kans om hun eigen ideeën in te dienen voor de inrichting van en activiteiten op het strandje aan het Gooimeer en het Manifestatieveld in dit stadsdeel. De jongeren worden daartoe uitgenodigd door de wethouder Almere Haven, Rita van Ling. In samenwerking met het Jongerenplatform JPA, scholengemeenschap De Meergronden en jongerenwerk De Schoor worden deze weken diverse acties opgezet om jongeren te prikkelen met plannen te komen. Een jury buigt zich over de plannen en bepaalt welke drie de beste zijn. Die plannen maken ook de grootste kans om gerealiseerd te worden.

Al langere tijd zijn twee jongeren namens het JPA betrokken bij workshops in het kader van de revitalisering van Almere Haven. Nu het vooral gaat om de toekomst van het strandje en het Manifestatieveld, is het gewenst een grotere groep jongeren uit Almere Haven hierbij actief te betrekken. Door onder andere speciale lessen maat-schappijleer op scholengemeenschap De Meergronden, een enquête onder jongeren en een ideeënwedstrijd worden jongeren geprikkeld zelf over de door hen gewenste toekomst van beide locaties na te denken. Ook kunnen plannen voor activiteiten op korte termijn worden ingediend. Alle plannen die jongeren individueel of gezamenlijk met anderen indienen, zullen worden beoordeeld door een jury van 3 of 4 personen. Wie dit zijn, is nog niet bekend. Gezocht wordt naar deskundigen op het gebied van landschaps-architectuur en stedenbouwkunde.

Jongeren kunnen meer informatie over de wedstrijd lezen in een flyer, die opgehaald kan worden in de buurthuizen van Almere Haven, in Trapnotov, De Meergronden en het wijkbeheerkantoor. Voor 20 oktober moeten de plannen worden ingeleverd bij het wijkbeheerkantoor in Almere Haven, Bivak 1. De uitslag van de ideeënwedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens een speciale feestavond op woensdag 27 oktober a.s. in jongerencentrum Trapnotov in Almere Haven..


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie