Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel opent discussie-site op Internet

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Van Boxtel opent discussie-site op internet: www.rogervanboxtel.nl

17 september 1999
Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) opent op vrijdag 1 oktober 1999 een discussie-site op het Internet: www.rogervanboxtel.nl. Elke maand wordt op deze site, aan de hand van één of meer stellingen, een beleidsonderwerp uit de portefeuille van de minister bij de kop genomen. In oktober komt de millenniumproblematiek aan de orde. De maanden daarna volgen onder meer de informatie- en communicatietechnologie, het grotestedenbeleid en het integratiebeleid minderheden. Iedere discussie op de internet-site wordt afgesloten met een vragenuur. Tijdens dit vragenuur gaat Van Boxtel 'live' in debat met de deelnemers ('chat'). De deelnemers zien daarbij van de minister een directe foto die iedere tien seconden, door middel van een zogenaamde 'webcam', vernieuwd wordt. Het eerste vragenuur met minister van Boxtel start op maandagavond 25 oktober aanstaande van half 9 tot half 10.
Minister van Boxtel wil de overheid toegankelijker maken voor de burger. Onlangs heeft hij hiervoor ook de internet-site Overheid.nl geopend, waarmee alle overheidsinformatie beschikbaar wordt gesteld via één adres. Met deze discussie-site www.rogervanboxtel.nl wordt aan de burgers de mogelijkheid geboden om meer bij het beleidsproces zelf betrokken te zijn. Naast het discussiëren over stellingen, kunnen zij via deze site direct hun mening ventileren in het vragenuur met de minister. Het technische deel van de discussie-site, de 'hosting' wordt verzorgd door De Digitale Stad (DDS). Als 'webmaster' treedt het Instituut voor Politiek en Publiek (IPP) op. De proef met de discussie-site duurt een half jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie