Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Yvonne Poelstra beschildert hijskraancabine

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Bloemen vormen de inspiratiebron van Yvonne Poelstra - Holzhaus (1946). Na haar opleiding fotografie aan de Kunstacademie Artibus in Utrecht, vestigde zij zich als free-lance fotografe.

Vanuit deze discipline ontwikkelde zij zich tot een opmerkelijk kunstenares, waarbij olieverf het langzaam maar zeker won van de camera. Gefascineerd door de typische stemmingen van de Hollandse natuur en de schoonheid van de bloemen die daarin groeien, heeft zij een eigen realistische stijl ontwikkeld die vooral op de groot-formaat doeken een magische indruk maakt.

MERFORD in Groot Ammers
heeft op 1 oktober 1999 OPEN HUIS in het nieuwe
hoofdkantoor.
Hans Koppens, architect te
Dussen (N-Br.) is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit fraaie pand.
Begin juli kocht MERFORD,
fabrikant van onder meer kabines voor hijskranen, systemen voor klimaatbeheersing en verwarming, en akoustische toepassingen, een zestal schilderijen van YVONNE POELSTRA - HOLZHAUS

Ter gelegenheid van dit OPEN HUIS op 1 oktober 1999 wordt door Yvonne een kabine van een hijskraan (gewicht 800 kg, hoogte 2,20 m, breedte 1,20 m.) beschilderd met de zo bekende tulpen.

Op zaterdag 25 september
kan, zoals op iedere laatste zaterdag van de maand, haar atelier worden bezocht (Hoek 10, Dussen, N-Br, tegenover de hondenkennel, van 10:00 tot 16:00 uur).

Naast de diverse schilderijen van Yvonne kunt u dan ook met eigen ogen de kabine van MERFORD bekijken.
 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie