Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie maanden culinair feest in de Achterhoek

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 25 SEPTEMBER 1999

Drie maanden culinair feest in dertig specialiteitenrestaurants Lekker wild eten in de Achterhoek
De brochure over wild eten in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Van half oktober tot eind december: Wild eten in de Achterhoek. Dat betekent een kennismaking met een van de mooiste streken van Nederland, in de gezelligste tijd van het jaar. Al vele jaren komt men uit alle delen van ons land juist in die periode naar de Achterhoek. Omdat dan de wildgerechten weer op de menukaart staan. En dat betekent genieten.

Genieten bij een van de dertig specialiteitenrestaurants in de Achterhoek. Veel restaurants zijn ondergebracht in uitstekende hotels, zodat u uitgebreid kunt tafelen en na afloop kunt blijven slapen.

Hertenrugfilet

Immer staat culinair genieten voorop. Wat dacht u van wilde eendenborst met gedroogde pruimen en rumsaus, carpaccio van fazant met vijgencompote of parfait van fazant en eendenlever? Of huisgemaakte wildpaté met pruimen en Armagnac of gesauteerde kwartel op een bedje van appelsalade? Kom en ontdek de culinaire geneugten van dit voor menigeen onbekende deel van Nederland. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de deelnemende restaurants heten u van harte welkom.

Wild-wijn

Extra aanbevolen wordt de door alle restaurants gezamenlijk gekozen wildwijn. Dit jaar is gekozen voor de Chileense Edwards Ridge, een Cabernet Sauvignon 1997 uit Colchagua Valley. Die staat bij alle bedrijven voor hetzelfde bedrag op de kaart. De combinatie van deze wijn met één van de wildspecialiteiten uit de keukens van de aan de actie deelnemende restaurants zal voor iedere liefhebber van eten en drinken een waar genoegen zijn.

Arrangementen

Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van gratis overnachten na het diner tot 'Hap-stappen' (hapjes en drankjes in verschillende horecagelegenheden) of een combinatie van vier- en zesgangendiners met een of meer overnachtingen in een luxe hotelkamer. Maar er zijn ook interessante dagtochten met een wandeltocht onder leiding van een boswachter, een sagensafari of kasteelbezoek in combinatie met een lunch of diner.

Gratis brochure

Alle informatie over `Wild eten' in de Achterhoek is vermeld in de gratis wild-brochure, waarin de restaurants staan die dit jaar met de actie meedoen. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV's in ons land en bij:

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme
Postbus 4106

7200 BC ZUTPHEN
tel. (0900) 26 92 888.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie