Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Muzikale Actie voor Tuzla

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Residentie Orkest

Actie voor Tuzla

'Uw gulden klinkt als muziek in Tuzla': zo luidt de slogan van een actie die door de Stichting Tuzla Muziek, een samenwerkingsverband tussen het Residentie Orkest, het Koorenhuis en de Koninklijke Schouwburg, wordt georganiseerd. De actie Tuzla wordt op 1 oktober geopend in de Koninklijke Schouwburg en zal op 28 oktober tijdens het Kinderconcert van het Residentie Orkest worden afgesloten in de Dr Anton Philipszaal. Gedurende die tijd staan er bij de kassa's van verschillende kunstinstellingen in de stad collectebussen opgesteld en wordt er van het publiek één gulden toeslag gevraagd boven de normale toegangsprijs. De opbrengst komt ten goede aan de muzikale wederopbouw van het Bosnische stadje Tuzla. Daarvoor is het van belang dat de plaatselijke muziekschool in Tuzla beschikt over goede muziekinstrumenten. Met de opbrengst van de actie hoopt de Stichting Tuzla een groot aantal instrumenten te kunnen aanschaffen, die door Nederlandse importeurs tegen speciale prijzen worden ingekocht en vervolgens naar de muziekschool in Tuzla worden vervoerd. Uw bijdrage is dus van harte welkom!

Ook andere Haagse kunstinstellingen als het Nationaal Toneel, Stella Den Haag, het Filmhuis en 't Paard hebben inmiddels, ieder op hun eigen wijze, een bijdrage geleverd aan de culturele wederopbouw van Tuzla. De culturele band die daardoor is ontstaan tussen Den Haag en Tuzla zal ook in de toekomst worden voortgezet. mahler

Copyright © 1996-2000 het Residentie Orkest

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie