Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 1 oktober 1999
·

Beroofd Hillegom
Maandagavond 21.30 uur bracht een 24-jarige man uit Vogelenzang voor het bedrijf waar hij werkt een geldbedrag naar de bank in de Hoofdstraat. Toen de man de kluis in de buitenmuur van het bankfiliaal wilde openen kreeg hij van achteren een harde duw. Hierdoor viel de man op de straatstenen. Meteen werd de plastic tas met daarin een groot geldbedrag uit zijn hand gegrist. Doordat alles heel snel ging heeft de man de dader nauwelijks gezien. De man uit Vogelenzang had toen hij het geld ging deponeren langs de weg een witte personenauto geparkeerd. Graag komt de politie in contact met getuigen. Mensen die informatie hebben die mogelijk voor het politie-onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht te bellen met de politie in Noordwijk. Het telefoonnummer is (071) 36 44 444.

Botsing Noordwijk
Op de Oude Zeeweg zijn donderdagavond iets na 20.00 uur twee auto's gebotst. Een 21-jarige man uit Rijnsburg reed in de richting van de Beeklaan. Tijdens het rijden bukte de man zich om iets dat gevallen was op te rapen. Hierdoor raakte hij in botsing met een auto uit tegemoetkomende richting. De 39-jarige Noordwijkse bestuurder van deze auto raakte niet gewond. De man uit Rijnsburg is met onbekend letsel naar het LUMC overgebracht.

Gevochten Lisse
Twee Lissenaars; 41 en 39 jaar, hebben bij de politie aangifte gedaan van geweld tegen hen. Beide werden donderdagavond rond 20.45 uur op de Heereweg door een tweetal mannen geslagen en geschopt. De beide aangevers verklaarden voor het geweld geen reden te kunnen bedenken. De politie onderzoekt de aangiften.Beide mannen zullen zich onder doktersbehandeling stellen.

Keukenbrand Sasenheim
In de keuken van een woning in de Lijsterlaan heeft vrijdagmorgen een brandje gewoed. Rond 01.30 uur werd de bewoonster wakker van een brandlucht en nam zij rook waar. De vrouw heeft haar drie kinderen gewekt is de woning uitgegaan. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. De gewaarschuwde brandweer heeft het brandje geblust. De oorzaak van de brand moet waarschijnlijk gezocht worden in de afwasmachine die in de keuken stond. De schade bleef beperkt.

Aanrijding Leiden
Op de kruising van de Lammenschansweg met de Geregracht zijn donderdag 12.15 uur een fietser en een vrachtauto met elkaar in botsing gekomen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hilvarenbeek draaide vananf de Lammenschansweg rechts de Geregracht op waar juist een 20-jarige vrouw uit Hazerswoude-Dorp met de fiets overstak. De vrouw is met de ambulance naar het LUMC overgebracht waar een lichte hersenschudding werd geconstateerd.

Bedreigd Leiden
Een 20-jarige man uit Oegstgeest reed donderdagavond 21.30 uur als bezorger voor een restaurant met de brommer over het Kiljanpad. Toen de man even stopte om de te rijden route wat beter te bekijken, kwamen twee jongens met bivakmutsen op hem af. Zij bedreigden hem met mesen en vroegen de portemonnee. De man zei echter geen geld bij zich te hebben. Zonder buit zijn de twee weer weggelopen in de richting van de Hoflaan. De man heeft de politie gewaarschuwd, maar bij een zoekactie in de omgeving zijn de twee mannen niet meer gezien. De mannen hadden beide een lengte rond de 1, 75 meter, een wat slank postuur en voor beide mannen wordt de leeftijd rond de 20 jaar geschat. Wanneer mensen rond het aangegeven tijdstip twee jongens in de omgeving hebben gezien of wanneer zij anderszins informatie hebben die voor de politie van belang kan zijn, wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden. Het telefoonnummer is (071) 52 58 888.

Onderstaand bericht is een rectificatie van het donderdag 30 september verzonden bericht. In het eerder verzonden bericht was het tijdstip van de tasjesroof foutief.

Tasjesroof Alphen aan den Rijn
Dinsdagochtend 28 september, omstreeks 11.00 uur, is een 60-jarige inwoonster van Alphen aan den Rijn op de Drenthestraat beroofd van haar tas. De vrouw had net geld gehaald bij een bank aan de Provinciepassage. Op weg naar haar auto die geparkeerd stond op de Drenthestraat wordt ze ingehaald door twee jongens op een scooter. De jongen die achterop zit rukt haar tas uit haar handen. Ze verdwijnen daarna in de richting van de Noorderkeerkring. De vrouw had deze twee jongens samen met twee anderen even daarvoor voor de bank zien staan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen van de overval of personen die de jongens voor de bank hebben zien staan zich te melden op telefoonnummer 0172-484555.

Verkeersongeval met letsel Alphen aan den Rijn Een 59-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft op donderdag 30 september omstreeks 07.00 uur hoofdletsel opgelopen toen hij werd aangereden door een 27-jarige automobiliste uit zijn woonplaats. De automobiliste reed over de Prinses Marijkestraat en verleende op de kruising met de Prinses Beatrixlaan geen voorrang aan de voor haar van links komende fietser. De fietser is met een hoofdwond per ambulance naar een ziekenhuis in Gouda overgebracht.

Caravan brand uit Nieuwerkerk a/d IJssel
Op donderdag 30 september omstreeks 18.00 uur is op de Klein Hitland een caravan uitgebrand. De bewoner had zijn convectorkachel aangezet om vocht te verdrijven. Waarschijnlijk ontstond er kortsluiting waardoor de inboedel vlam vatte. Twee naastgelegen caravans liepen ook schade op.

Aanhouding verdachte van beroving Gouda
De politie van Gouda heeft op woensdag 29 september omstreeks 17.30 uur een 16-jarige jongen uit Gouda aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht op 29 augustus jl. twee horecagangers te hebben bedreigd en gedwongen om hun portemonnaie af te geven. Eén van de aangevers kreeg ook nog klappen waardoor hij vermoedelijk een gebroken neus opliep. De verdachte wordt op vrijdag 1 oktober voorgeleid.

Verkeersongeval met letsel Bergambacht
Een 19-jarige bromfietser uit Berkenwoude heeft op donderdag 30 september omstreeks 08.00 uur letsel opgelopen toen hij werd aangereden door een 58-jarige automobilist uit Ouderkerk a/d IJssel. De automobilist reed over de Provincialeweg, de C.G. Roosweg richting Schoonhoven. Net voorbij het kruispunt Provincialeweg/Dijklaan, reed de automobilist een bushalte op, en verliet deze via het naastgelegen fietspad. De automobilist vervolgde zijn weg richting een garagebedrijf. Bij het maken van deze manoeuvre zag hij de bromfietser niet die uit de richting van Bergambacht kwam. De bromfietser kon een aanrijding in de flank van de auto niet meer voorkomen. De bromfietser kwam ten val, en liep een gebroken been en kneusingen op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Voor vragen over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden, Jaap Nelemans (071) 5459 801.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...