Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: opschorting transport en opwerking Nederlands kernafval

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 1-10-1999

De SP is erg bezorgd over het nucleaire ongeval dat zich heeft voorgedaan in Japan. Ook Nederland laat haar kernafval opwerken in een nucleaire opwerking- en brandstoffabricage complex zoals die in Japan. Nederland heeft voor het afval van de kerncentrale Dodewaard en Borssele opwerkingscontracten gesloten met een Britse en een Franse opwerkingsfabriek waar ook nucleaire brandstof wordt gefabriceerd. Beide fabrieken komen geregeld in het nieuws door radioactieve lozingen en frequente stralingsgerelateerde ziektes bij omwonenden.

Remi Poppe, Tweede-Kamerlid SP, wil dat de regering de veiligheidssituatie bij de opwerking van de Nederlandse splijtstofstaven in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie