Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kustwacht onderschept 280 kilo cocaine

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:KUSTWACHTCUTTER POEMA ONDERSCHEPT 280 KILO COCA.NE

PERSBERICHT

STAFOFFICIER COMMANDANT ZEEMACHT

CARA.BISCH GEBIED

01/10/99

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op 30 september een .go-fast' onderschept bij Sint Maarten, met ongeveer 280 kilogram cocaïne aan boord. De twee bemanningsleden zijn gearresteerd. Het onderzoek is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Tijdens een patrouille door de Kustwachtcutter Poema werd circa 13 km ten zuidwesten van Sint Maarten een onverlichte snelvarende go-fast (type Boston Whaler met 2 buitenboordmotoren van elk 150 pk) waargenomen. De go-fast ging richting de kust van Sint Maarten. De Poema lanceerde direct haar snelle RHIB (rigid hull inflatable boat) om de go-fast te volgen. De bemanning van de RHIB zag dat er twee personen aan boord waren, waarvan één een seinpistool in de hand had. Na enkele waarschuwingsschoten door de bemanning van de RHIB, vuurde de man met het seinpistool op de brandstoftank van zijn boot. De go-fast vloog direct in brand.

De Poema wist de brand met zijn bluskanon te blussen, terwijl de RHIB de twee personen (een Venezolaan en een Antilliaan) uit het water haalde. Bij onderzoek bleek dat er naar schatting 280 kilogram cocaïne aan boord was. Een onbekende hoeveelheid van de lading is verbrand.

De go-fast is door de Poema naar Great Bay gesleept. De go-fast met de lading en de twee personen zijn overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met de Voorlichter van de Kustwacht NA&A,
LTZ2 OC Jhr. I.F. van Eijsinga, telefoon 436-7401

(FOTO BESCHIKBAAR)

01 okt 99 16:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie