Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kritische Christenen maken zich op voor Bisschoppensynode

Datum nieuwsfeit: 01-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten van de Acht Mei Beweging:

Persbericht, Utrecht, 23 augustus 1999

Kerkelijke vernieuwingsbewegingen zijn klaar voor Europese Bisschoppensynode

De Internationale Beweging Wij zijn Kerk (IMWAC) en het Europese Netwerk Kerk in Beweging (EN) hebben besloten om samen de komende bisschoppensynode kritisch te volgen.

Van 1 tot 23 oktober 1999 vindt in Rome de tweede Europese Bisschoppensynode plaats. Twee voorbereidingsdocumenten zijn daarvoor samengesteld - de Lineamenta en het Instrumentum Laboris - waarin de bisschoppen telkens worden aangespoord deze in de lokale kerken intensief in discussie te brengen en daarmee de participatie van alle gelovigen te bevorderen. In werkelijkheid is weinig tot niets in deze richting door de bisschoppen in gang gezet.

In de Villaggio della Gioventú in Santa Severa, nabij Rome, zullen de vernieuwingsbewegingen van 7 tot 9 oktober een `Forum van Europese Christenen (FEC)' houden. Daar kunnen leden van het Volk van God een bijdrage leveren aan een boodschap van hoop voor de geloofsgemeenschappen in Europa.

Een wezenlijk deel van het Forum vindt plaats via het Internet. Op deze wijze biedt het Forum aan de velen voor wie het niet mogelijk is in Rome aanwezig te zijn, mee te denken, te discussiëren en een bijdrage te leveren. Er is voor deze gelegenheid een speciale IMWAC - EN - Forum website ingericht : www.we-are-church.org/forum

Daar vindt U nu reeds een ontwerptekst voor een verklaring van het Europees Forum van Christenen. Deze tekst kan de komende tijd via het Internet worden becommentarieerd en zal tijdens het Forum verder worden bediscussieerd en aangenomen.

Ook zijn er drie zogenaamde `impulsteksten' over de kernpunten die door het Forum worden besproken: de structuur van de kerk; de plaats van vrouwen in de kerk en migratie en interreligieuze dialoog in Europa.

IMWAC en EN hopen middels dit Forum van Europese Christenen naast een inhoudelijk bijdrage ook door haar werkvorm een voorbeeld te geven van een gezamenlijk gedragen analyse en boodschap voor ons werelddeel aan het begin van het komende millennium.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie