Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening digitaal Emmermeer

Datum nieuwsfeit: 02-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Wethouder Anry Kleine Deters opent digitaal Emmermeer

Zaterdag 2 oktober om 9.45 uur gaat het PC-project 'Digitaal Emmermeer' officieel van start. Wethouder mevrouw A. Kleine Deters verricht de officiële openingshandeling in 't Meerhoes aan de U.E.Bruiningstraat te Emmen. Hier staan het komende jaar drie computers en deskundige begeleiding ter beschikking van de wijkbewoners. Het project is bedoeld om de bestaande, digitale achterstand van wijkbewoners te bestrijden. Met name uitkeringsgerechtigden lopen, door de hoge aanschafprijs van PC's, een achterstand op in het werken met nieuwe media.

Het project is opgezet door de stichting Welzijnswerk Emmermeer in samenwerking met de gemeente Emmen. De stichting Welzijnswerk Emmermeer zal eerst voor de periode van een jaar het project uitvoeren. De gemeente stelt drie multi-media PC's en een I/D-baan ter beschikking. Ook draagt de gemeente zorg voor een onderzoek naar de effecten van het project. Afhankelijk van die effecten en de reacties van de wijkbewoners bekijkt de gemeente Emmen of het project een vervolg krijgt.

Activiteiten rondom en met de PC
Bewoners (met name uitkeringsgerechtigden) van de wijk Emmermeer krijgen in 't Meerhoes de kans om op een actieve manier kennis te maken met nieuwe media. Om het gebruik van nieuwe media te stimuleren worden er allerlei activiteiten rondom en met de PC georganiseerd: kortlopende cursussen, thema-activiteiten (bijv. het maken van kerstkaarten op de computer) en sport/spel/hobby met de computer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Arend Croezen, tel. (0591) - 68 54 09.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie