Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven/Helmond

Datum nieuwsfeit: 03-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 10/03/99

Persberichten 3 oktober 1999/

Politieberichten

Eindhoven: Aanranding
Op zaterdagmorgen om 6.11 uur is aan het politiebureau op de Mathildelaan een 44- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij in zijn auto een 40- jarige vrouw uit Eindhoven diverse malen betast. De vrouw had de man eerder op de morgen in een café te Eindhoven ontmoet. Samen hadden ze diverse biertjes gedronken. Na sluitingstijd reed de man met zijn auto de vrouw naar haar woning. Onderweg daarnaar toe werd de man bij een politiealcoholcontrole gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en werd voor nader on-derzoek overgebracht naar het politiebureau. De vrouw deed daar toen aangifte van aanran-ding gepleegd door de 44 jarige Eindhovenaar. Hij had haar in de auto zonder dat zij daartoe aanleiding had gegeven meerdere malen onzedelijk betast. De verdachte is voor nader on-derzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Plaats Zaterdag passanten overtreders hoogste snelheid max. Aalsterweg 8.30-12.50u 2946 523 102 50
Leenderweg 8.15-13.00u 4962 354 90 50

Eindhoven: Autogordelcontrole
Plaats Zaterdag passanten geen gordel om
Brussellaan 11.30-12.15u 13 9
Zondag
Oirschotsedijk 10.00-11.00u 15 1
Bezuidenhoutseweg 11.15-12.15u 35 5
Achtseweg Zuid 11.00-12.15u 18 3

Eindhoven: Mishandeling
Zaterdagavond om 20.40 uur is op de Rauwveld een 40- jarige man zonder vaste woon en verplaats aangehouden. Kort daarvoor had hij zijn 38- jarige ex-vriendin uit Eindhoven in haar woning mishandeld. Daar dwong hij haar tot afgifte van geld, hetgeen de vrouw weiger-de. Hierop werd de man kwaad en sloeg de vrouw meerdere malen in haar gezicht. De vrouw vluchtte met haar kind uit de woning en waarschuwde de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Verboden wapen
Op zaterdagavond om 20.30 uur is op de Frederiklaan een 33- jarige man uit Best aange-houden. De man was op weg naar de voetbalwedstrijd PSV
- Sparta. Bij zijn fouillering trof men een mes aan. Voor verhoor is de man overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Belediging
Op zondagmorgen om 3.10 uur is op de Oude Kerkstraat een 18- jarige man uit Dordrecht aangehouden. Even daarvoor had hij op de Oude Kerkstraat onwelvoeglijke taal geuit naar een
politiesurveillanteneenheid. De man kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagavond om 23.40 uur is op de Schaapsdijk een 31- jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Kort daarvoor was hij met zijn auto op de Noord-Brabantlaan tegen een ver-keerspaal gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat 1,40 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Eindhoven: Wildplassen
Op zondagmorgen om 0.40 uur is op de Kerkstraat een 27- jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij stond daar in het portaal van de kerk te urineren. Bij zijn staande houding gaf de man een valse naam op, waarop hij werd aangehouden. Voor verhoor werd hij overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een proces-verbaal voor het 'wildplassen' en het opge-ven van een valse naam.

Eindhoven: Mishandeling
Op zondagmorgen om 1.30 uur is op het Stratumseind een 19- jarige man uit Roosendaal aangehouden. Kort daarvoor had hij met drie handlangers een portier van een horeca-aan-gelegenheid, aan het Stratumseind, mishandeld. Zijn maten waren inmiddels vertrokken. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn verhoor versche-nen drie mannen aan het politiebureau, die naar de verdachte informeerden. Het slachtoffer herkende de mannen als zijnde de personen die hem kort daarvoor op het Stratumseind hadden geslagen. Hierop zijn de mannen, 20, 21 en 22 jaar, afkomstig uit Roosendaal, aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling
Op zondagmorgen om 2.00 uur is in een horeca-aangelegenheid aan het Stratumseind een 20- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar een ruitje van de toegangsdeur ver-nield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Op zondagmorgen omstreeks 4.15 uur zijn op de Karel de Grotelaan een 12-tal kunststoffen sierverlichtingszuilen vernield. Buurtbewoners die van het lawaai wakker werden, waar-schuwden de politie. Even daarna kon de verdachte, een 20- jarige man uit Veldhoven, op de Karel de Grotelaan worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man trapt bromfietser
Op zondagmorgen om 4.15 uur is op het Stratumseind een 24- jarige man uit Best aange-houden. De man stond daar met nog enkele andere personen. Plotseling zonder dat daartoe aanleiding was trapte de verdachte naar een hem voorbijrijdende snorfietser. De snorfietser kwam ten val. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten diefstal auto aangehouden Op zondagmorgen om 10.45 uur zijn op het Mimosaplein een 44- jarige man uit Eindhoven en een 38- jarige vrouw zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Zij zaten daar in een auto. Bij controle bleek de auto gestolen te zijn op 1 oktober 1999 in Vught. De verdach-ten zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit woning
Zaterdag tussen 12.30 uur en 23.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Margrietlaan. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van de achterdeur. Uit de woning werden persoonsbescheiden en geld weggenomen.

Helmond: Alcohol
Op zaterdagavond 21.45 uur is op de Havenweg een 30- jarige man uit Helmond aangehou-den. Daar was aan hem de toegang tot een horeca-aangelegenheid geweigerd, omdat hij had gevochten. De man nam dat niet en probeerde toch naar binnen te gaan. Op vordering van een politieman, weigerde de man te vertrekken. Hierop is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie