Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfstles bij Centrum Natuur- en Milieu Educatie Maassluis

Datum nieuwsfeit: 04-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO214
Datum: 27 september 1999

Herfstles bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie

De herfst nat en guur? Niet bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (nme) in Maassluis, daar is het warm en gezellig. Kinderen van de groepen 5 van de Maassluise basisscholen brengen in de maanden oktober en november een bezoekje aan het nme-centrum. In de ruimte van het nme-centrum aan de Havenstraat 2d is het al echt herfst en heel gezellig.

Wat kunnen de kinderen leren van de herfst? De herfst is eigenlijk een voorbereiding op de winter. Dat doen de dieren allemaal op hun eigen manier. Ook mensen bereiden zich voor op de herfst, al is het niet meer zo intensief als onze voorouders die vroeger in de herfst groenten en fruit weckten. Ook planten bereiden zich voor op de winter. Bomen laten hun bladeren vallen, en als die niet zouden worden opgegeten door de wormen, dan zouden ze er in de lente nog liggen. En dan natuurlijk het fenomeen paddestoelen, die staan in de herfst in de hoofdrol. Waarom verschijnen paddestoelen eigenlijk pas in de herfst? Tijdens de les wordt ook paddestoelensoep gegeten en wordt een leuk verhaal voorgelezen van Fredrique die in de herfst zonnestralen, woorden en kleuren verzamelt in plaats van graan en nootjes. De kinderen gaan in groepjes langs allerlei verschillende opdrachten. Het boekje dat bij de herfstles hoort is zo gemaakt, dat er ook nog leuke opdrachten in staan die thuis gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een werkblad om een vleermuishuis mee te maken, of een recept voor een vetbol voor de vogels, en zelfs een recept voor galnoteninkt waar de kinderen tijdens de les ook mee schrijven.

Noot voor de pers:
De herfstlessen worden gegeven in het nme-centrum aan de Havenstraat
2d in het centrum van Maassluis. De lessen beginnen steeds om 9.30 uur op de volgende data: 4,5,6,11,25 en 26 oktober en 1,2,3,15,16,22 en 23 november 1999.
Uiteraard is uw (foto-)redactie van harte welkom. Wel is het prettig als u uw komst van tevoren even meldt. Voor meer informatie kunt u terecht bij de nme-coördinator Carla Brouwer, telefoon 010-5929318 of
5913344.

Laatste wijziging: 27 September 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie