Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start aanleg Kersenbaan Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 04-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

eptember 1999

Kersenbaan mei 2000 klaar

Na een paar maanden vertraging, start vanaf 4 oktober de aanleg van de Kersenbaan. Eén van de redenen voor de vertraging was de reactie van enkele buurtbewoners. Zij maakten bezwaar tegen de vrijstelling die de gemeente had verleend voor de aanleg van de Kersenbaan en de reconstructie van de kruispunten met de Leusderweg en Utrechtseweg. De president van de rechtbank in Utrecht heeft dit 'verzoek om voorlopige voorziening' op 30 juli 1999 afgewezen. Alleen het weer kan nu nog voor vertraging zorgen.

De gemeente streeft ernaar om de rijbaan tussen het Smallepad en de kruising met de Utrechtseweg voor de winter klaar te hebben. Het verkeer van bedrijven aan het Smallepad en de Stationsstraat kunnen dan via de Kersenbaan rechtsaf de Utrechtseweg op om de stad uit te gaan. Maar eerst moeten de kabels dieper de grond in op de Utrechtseweg. Het verleggen van de kabels gebeurt waarschijnlijk op 20 oktober. Definitief bericht hierover volgt nog. Als het weer meezit, ligt voor de winter ook het retentiebassin (voor opvang van regenwater tijdens hevige regenval) onder de grond bij Weltevreden. Na de winterstop volgt de rest van het werk. Het is de bedoeling dat de hele Kersenbaan (rijbaan, fiets- en voetpad) in mei 2000 klaar is.

Meer info in nieuwsbrief
Meer informatie over de Kersenbaan staat in een nieuwsbrief (Stadsbericht Extra) die is verspreid onder direct betrokken bewoners. De nieuwsbrief is voor belangstellenden gratis verkrijgbaar bij de Informatiewinkel van het Stadhuis. Wilt u de nieuwsbrief toegestuurd krijgen, bel dan tijdens kantooruren met de Informatietelefoon, (033) 469 50 40.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie