Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Koster eindigt vijfde in Barber Dodge Pro Series

Datum nieuwsfeit: 04-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster eindigt als vijfde in Amerikaanse raceserie

Watkins Glen, 4 oktober 1999. In de laatste ronde van de Barber Dodge Serie haalde Sepp Koster voor de eerste maal dit seizoen niet de finish. Rijdend op de zesde positie werd de Nederlander op het circuit van Watkins Glenn door een tegenstander van de baan gedrukt. De wedstrijd in deze 'harde' Amerikaanse formulewagenserie werd gewonnen door de Braziliaan Rossoni. De Amerikaan Simmons pakte de titel, terwijl Koster toch nog in de eindstand op de vijfde positie eindigde.

De vijfde plaats in de eindstand was voor Koster vier posities beter dan verleden jaar. Het zag er lang naar uit de 24-jarige coureur de derde positie zou innemen.
In de trainingen ging het echter niet naar wens. Vanwege een kapotte demper, hetgeen eerst na de kwalificaties bleek, scoorde Koster een negende startpositie.
Tijdens de warm up-training reed hij naar de derde tijd, waarbij zijn bolide met overstuur kampte in de rechter bochten en onderstuur in de linker bochten, terwijl de wielsporing van zijn wagen niet correct was. Derhalve ging Koster niet geheel rustig de race in. Uitgangspunt was om de derde positie in het kampioenschap vast te houden. Na de start klom Koster op naar de zesde positie. Toen hij zijn wagen naast die van concurrent Fogarty zette, drukte de Amerikaan Koster van de baan, waardoor deze in de 15e ronde in de grindbak belandde. Het was een teleurstellend einde van een hectisch seizoen voor de in Antwerpen wonende Nederlander.

Het Amerikaanse racejaar van Sepp Koster werd mogelijk gemaakt door Blue Bay Golf Resort, Makubo, IR Productions, Respons, Arie Luyendijk, Car and Drive, Publi Jone, Traveldesk en Gert Valkenburg.

Uitslag 12e race Barber Dodge Pro Series, Watkins Glen (New York), Verenigde Staten van Amerika.

1. Rossoni (Bra), 19 ronden in 41:35.779 (149.928 km/uur); 2. Bell (VSt), op 0,556; 3. Snyder (VSt); 4. Menninga (VSt); 5. Simmons (VSt); 6. Yasukawa (VSt). Uitgevallen Koster (Ned) in ronde 15.
(de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Eindstand kampioenschap (na 12 races):

1. Simmons 152; 2. Snyder 148; 3. Bell 104; 5. Koster 97.

Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie