Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Leusden/Woudenberg

Datum nieuwsfeit: 04-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Leusden/Woudenberg 10/04/99

Who's Next?/
Leusden, 4 oktober 1999.

Verkeerscontroles.

Op zondag 3 oktober tussen 03.00 uur en 04.00 uur zijn in Leusden en Woudenberg in het kader van de actie 'Who's Next?' verkeerscontroles gehouden.

De controles resulteerden in 82 bekeuringen voor overtreding van de maximum snelheid, het niet dragen van de gordel, het rijden zonder helm, het rijden zonder verlichting en het rijden met teveel alcohol op. Er werd o.a. gecontroleerd op de Koningin Julianalaan, de Asschatterweg, de Hessenweg en de Moorsterweg te Leusden, alsmede op de Voskuilerdijk in Woudenberg.

Aan de controles werkten behalve de (beroeps)politie van district Eemland-Zuid en de Regionale Verkeersdienst van district Lekstroom ook de Vrijwillige Politie mee. Er werden in totaal 9 politiemensen ingezet.

Who's Next is een gezamenlijke actie van politie, brandweer, gemeenten, horeca en Veilig Verkeer Nederland. De actie is begonnen op 21 augustus en duurt tot het eind van dit jaar. Doel van de actie is het hoge aantal aanrijdingen met dodelijke afloop (waarbij sprake is van alcoholgebruik en/of te hoge snelheden) op de smalle wegen in het buitengebied van district Eemland-Zuid terug te dringen. Er was de afgelopen 9 maanden sprake van een toename van het aantal ernstige aanrijdingen in het gebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie