Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 5 oktober 1999

nr.31/1999


1 - GS hebben besloten een bijdrage van ƒ 8.000,- beschikbaar te stellen voor de uitgave van een boek over de (rechts)geschiedenis van het Groninger waterschapsbestel, in het bijzonder vanaf medio 19e eeuw tot heden. Het boek is geschreven door W.J. de Vries uit Zuidhorn en wordt uitgegeven door REGIO-PRoject.


2 - GS stemmen in met het nieuwe plan voor landinrichting in Bedum-Ten Boer. Dit plan is te beschouwen als een raamplan voor het hele gebied en heeft een looptijd van vier jaar. Een belangrijke voorwaarde van het plan is medewerking op basis van vrijwilligheid. Het plan is zo goed mogelijk afgestemd op de inrichtingswensen van de mensen uit het gebied.


3 - GS hebben besloten verzoeken om ontheffing van de provinciale televisie-opslag af te wijzen. Aangezien sinds oktober 1997 TV Noord in de gehele provincie is te ontvangen bestaat er wettelijk geen grond meer om ontheffingen te verlenen.


4 - In een brief aan het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij adviseren GS positief over de aanvraag van een Gebeve (Gebiedsgerichte bestrijding van verdroging) subsidie voor 50% in de kosten van een project in Oude Riet. Oude Riet is een gebied in het Zuidelijk Westerkwartier met een hoge natuurwaarde. Het project is erop gericht een optimale peilbeheersing te krijgen. De totale kosten van het project zijn geraamd op ƒ 675.000,-


5 - GS hebben besloten een subsidie van ƒ 2.000,- te verlenen aan de Stichting Grondgebruik Noord-Nederland (NLTO) te Assen ten behoeve van een haalbaarheidsonderzoek naar een biologische melkgeithouderij in Westerwolde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie