Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interstate introduceert nieuwe AVON ZV1 band

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Interstate Europe Auto Design


Interstate introduceert de nieuwe AVON ZV1 band (foto)

Delft Vanaf heden heeft Interstate Europe B.V. uit Delft voor haar klanten de nieuwe AVON ZV1 in voorraad. De AVON ZV1 kenmerkt zich door een combinatie van sportiviteit en kwaliteit. Cooper Avon Tyres Ltd. uit Melksham / Engeland produceert banden van een uitzonderlijke kwaliteit en met uitstekende prestaties. Dit wordt onderstreept door de keuze voor AVON banden door onder andere Rolls-Royce, Land Rover, Morgan en Aston Martin.

Na de succesvolle introductie van de AVON ZZ1, de richtingsgebonden band in het ZR segment voor snelheden boven de 240 km/u., heeft AVON het assortiment uitgebreid met de ZV1. Deze nieuwe band is in de HR (tot 210 km/u) en VR (tot 240 km/u) uitvoeringen leverbaar. De ZV1 wordt geleverd van 13" tot en met 16" en in 45 tot 70 serie. Momenteel is de ZV1 reeds in 30 maten leverbaar, waarvan de laagprofielbanden (45 en 50 serie) voorzien zijn van een velgrandbeschermer ter bescherming van lichtmetalen velgen.

De AVON ZV1 heeft een richtingsgebonden profiel met een brede centrale ring in het midden. Door het richtingsgebonden profiel en de moderne opbouw staat de ZV1 garant voor een goede en snelle afwatering bij nat wegdek. De soepele rubbersamenstelling is zodanig gekozen dat de band onder alle omstandigheden een optimale grip op zowel nat als droog wegdek garandeert en daarbij toch langer dan gemiddeld meegaat! Dit wordt bereikt door het toepassen van Silica in plaats van een goedkoper rubbercompound. De brede centrale ring zorgt voor een optimale rechtuitstabiliteit waardoor de auto niet "zoekt" bij hogere snelheden. Daarnaast behoudt de ZV1 uitstekende eigenschappen op droog wegdek en is het afrolgeluid minimaal en wordt door de stevige constructie in de zijwand van de band gezorgd voor een perfect en strak gedrag in bochten.

Interstate heeft van AVON een zeer uitgebreide voorraad en zal de banden via AVON dealers, bandenspecialisten en garagebedrijven distribueren naar de consument. Met AVON heeft Interstate voor nagenoeg alle segmenten van de markt de juiste band beschikbaar.

Interstate Europe B.V. is marktleider in autotuning en -design in Nederland en levert onder meer materiaal van ALPINA en MK-MOTORSPORT (BMW), LORINSER en AMG (Mercedes-Benz), STEINMETZ (Opel) en ABT (VW, Audi en Skoda). Daarnaast levert de tuningspecialist lichtmetalen wielen van AZEV, wegliggings-producten van EIBACH (verlagingsveren, stabilisatoren en veerpootbruggen) en de bandenmerken AVON, BFGOODRICH, COOPER en MASTERCRAFT.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen (08:30 tot 17:00) én op zaterdag (10:00 tot 16:00) bellen met de verkoopmedewerkers van Interstate Europe B.V. in Delft, 015-2616261.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie