Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdelijke bussluis Fatimastraat Breda

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

TIJDELIJKE BUSSLUIS FATIMASTRAAT

De gemeente legt halverwege de maand oktober een bussluis aan in de Fatimastraat, aan de kant van de voormalige Fatimakerk. Hiermee wordt illegaal sluipverkeer onmogelijk. De bussluis blijft er liggen totdat de gehele herinrichting van de Fatimastraat achter de rug is.

De maatregel is nodig omdat te veel automobilisten de verbodsborden negeren om de Fatimastraat en Viveslaan te gebruiken als illegale sluiproute. Zij hebben daardoor wegwerkers, voetgangers en fietsers meerdere malen in gevaar gebracht. Het grote aantal bekeuringen wijst daar ook op. Helaas blijken ook boetes niet voldoende te helpen. Daarom heeft de gemeente besloten, in overleg met de politie, een tijdelijke bussluis aan te leggen. Deze zal het inrijverbod voor auto's ook fysiek moeten gaan afdwingen.

De bussluis is enkel toegankelijk voor stadsbussen. Gewone personenauto's kunnen hier niet langs. Pogingen om toch met een personenauto de bussluis te passeren leiden onherroepelijk tot zware schade aan de auto waarvan de kosten voor rekening zijn van de bestuurder.

Breda, 5 oktober 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie