Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburgse Kermis in 2000 mogelijk 2 dagen langer

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

5-10-99

Tilburgse Kermis in 2000 mogelijk 2 dagen langer

B&W onderzoekt verlenging kermis

Het college heeft ingestemd met een onderzoek naar de verlenging van de kermis in 2000 met maximaal 2 dagen. De Kermis begint dan op donderdag in plaats van zaterdag. Bij de eerstbetrokkenen (horeca, bewoners binnenstad, detailhandel etc.) wordt nu eerst gepeild of zij het mogelijk en wenselijk achten dat de kermis wordt verlengd. Waarna uiterlijk 1 november as. een defintief besluit wordt genomen.

De kermisvakbonden hebben de gemeente verzocht de kermis met enkele dagen te verklengen omdat in 2000 de maand juli 5 zondagen heeft. De kermis zou dan tussen 22 en 30 juli plaatsvinden. Dit is relatief laat (volgens de verordening vindt de kermis plaats tussen de voorlaatste zaterdag en laatste zondag van juli) en is ook de aansluiting met andere kermissen (zoals Helmond) ongunstig. Wanneer de Tilburgse Kermis iets eerder begint heeft dat voordelen voor de kermisexploitanten (meer continuïteit en minder verlies van inkomsten).

Twee dagen meer kermis leidt weliswaar tot meer kosten (ca. ƒ 76000,-), maar ook tot meer inkomsten. Naar verwachting zullen kosten en inkomsten elkaar opheffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie