Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA-Europarlementariër op Europese bisschoppenconferentie

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Brussel, 4 oktober 1999

Betreft Bisschoppenconferentie (EUROSYNODE) 1-23 oktober

CDA-Europarlementariër Maria Martens zal als auditrix deelnemen aan de Eurosynode van 1 tot 23 oktober in het Vaticaan. Zij is uitgenodigd als voorzitter van het Europees Lekenforum en het Nederlands Bisschoppelijk Comité voor het jaar 2000.

Ruim 130 bisschoppen uit Europa zullen deelnemen aan de synode. Er zullen slechts weinig leken aanwezig zijn. Maria Martens is een van de twee Nederlanse leken-afgevaardigden.

Naast de synode vinden er ook Nederlandse accenten plaats. Op 10 oktober wordt een gerestaureerd gedeelte van de Kerk van de Friezen geopend en op 8 oktober vinden in de kerk van Santa Maria del´Anima festiviteiten plaats bij gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van het graf van de (Nederlandse) paus Adrianus VI.

Maria Martens is in Rome van 7-10 oktober en van 16 tot 24 oktober. Zij verblijft in het Collegio Ollandese, Via Ercole Rosa 1 00153 Rome en is telefonisch te bereiken via haar Nederlandse GSM + 31 6 21897454.

Voor die tijd is zij bereikbaar via Eduard Slootweg, persvoorlichter EVP-ED/CDA-delegatie in het Europees Parlement. Tel. + 32 75 721 280.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie