Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NEC Corporation stemt structuur af op Internetactiviteiten

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEC Corporation stemt ondernemingsstructuur af op Internetactiviteiten

Monitordivisie ondergebracht in wereldwijd samenwerkingsverband met Mitsubishi – organisatie NEC Benelux ongewijzigd

Hoofddorp, 5 oktober 1999 – NEC Corporation kondigt een grondige vernieuwing van haar ondernemingsstructuur aan. Door deze aanpassingen wil NEC zich toeleggen op een positie als marktleider in de markt voor value-added oplossingen in de Internetomgeving. Om dit te realiseren, moeten de zakelijke structuren op diverse deelgebieden geoptimaliseerd worden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het zoeken naar de juiste partners en versterkende samenwerkingsverbanden. In dit veranderingsproces concentreert NEC zich op haar bedrijfsonderdelen voor mobiele communicatie, digital broadcasting en home networking. Deze dienen als basis voor de nieuwe generatie Internet-producenten en –diensten van NEC. Via het ‘Invitation to the Internet’-concept wil NEC door interactie met gebruikers maximaal tegemoetkomen aan de gespecialiseerde behoeften van de moderne Internetgebruiker. NEC verwacht in het huidige boekjaar dat ongeveer 20 procent van de totale verkoop komt uit aan het Internet gerelateerde business. Voor de komende twee jaar voorziet NEC dat dit aandeel nog verder zal stijgen.

Binnen de nieuwe organisatiestructuur van NEC wordt sterk de nadruk op Internetoplossingen gelegd. Internetdienst BIGLOBE moet binnen dit kader uitgroeien tot een complete Internet-dienstenaanbieder met forums en uitgebreide Internetdiensten. Het is de bedoeling dat het aantal BIGLOBE-gebruikers toeneemt tot minimaal 10 miljoen in 2002. Voor haar Internetactiviteiten heeft NEC een strategisch partnership met Intel afgesloten. Onderdeel daarvan is de samenwerking tussen Internetservice BIGLOBE met Intel Online Services, waardoor BIGLOBE-gebruikers wereldwijd Internetoplossingen tot hun beschikking hebben. Beide bedrijven hebben ook plannen voor de productie van consumentgerichte Internetterminals en de levering van diensten om het gebruik van internet te bevorderen.

Daarnaast wil NEC haar Internetactiviteiten in drie richtingen uitbouwen: Internetoplossingen voor consumenten, ondernemingen en organisaties, oplossingen voor netwerkaanbieders en op het Internet gebaseerde oplossingen voor elektronische apparatuur. Deze aandachtsgebieden worden ondergebracht in drie nieuwe bedrijfsonderdelen met een eigen management. De nieuwe onderdelen zijn: NEC Solutions, NEC Networks en NEC Electron Devices. NEC Home Electronics, de divisie die was gericht op de productie van randapparatuur als monitoren, CD-ROM-drives en projectoren, wordt verdeeld over de drie nieuwe bedrijfsonderdelen.

De wereldwijde monitorendivisie van NEC heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een enorme groei van de vraag naar ondersteunende apparatuur voor PC’s, maar tegelijkertijd werd ook de concurrentie steeds zwaarder. Mede daarom is nu besloten de ontwikkeling en productie van monitoren vanaf 1 januari 2000 samen te voegen met de monitoractiviteiten van Mitsubishi Electric. Dit samenwerkingsverband moet binnen korte tijd tot de top 3 van spelers op deze markt behoren. De 350 medewerkers van de monitorendivisie zullen ondergebracht worden binnen het nieuwe samenwerkingsverband.

De herstructurering heeft geen gevolgen voor de organisatie van NEC Benelux. Deze zal ‘Total Display Solutions’ blijven leveren aan de zakelijke markt in Nederland, België en Luxemburg. De productie van kwalitatief hoogwaardige CRT- en LCD-monitoren, PLASMA-schermen en projectoren wordt gecontinueerd en de markt zal ook in de toekomst bediend blijven worden via distributeurs en dealers.

NEC
NEC werd opgericht in 1899 en is daarmee één van de langst bestaande elektronicabedrijven ter wereld. Over de gehele wereld werken er meer dan 150.000 medewerkers in ruim 180 vestigingen van NEC. Met een omzet van 37 miljard dollar behoort NEC tot de grootste elektronicaconcerns van dit moment. In de fabrieken van NEC worden meer dan 26.000 verschillende producten gemaakt, van geheugenchips tot ASIC’s, van hand-held PC’s tot supercomputers en van mobiele telefoons tot grondstations en satellieten.

NEC staat in Europa vooral bekend als specialist op het gebied van ‘Total Display Solutions’. NEC Benelux (www.necblx.com) biedt een productlijn van onder meer 15-, 17-, 19- en 21-inch CRT-monitoren, ontwikkeld met de eigen MultiSync-technologie. Ook op het gebied van de innovatieve LCD- en PLASMA-technologie heeft NEC complete productlijnen. Daarnaast biedt het in Hoofddorp gevestigde bedrijf datamonitoren en projectoren. Eén van de speerpunten in het beleid van NEC is de toepassing van milieuvriendelijke materialen in haar producten. Dit jaar viert NEC haar honderdjarig bestaan.

Voor meer persinformatie of illustratiemateriaal
NEC Benelux
Marlies Roest
Telefoon: 023 5548 548
E-mail: (marlies.roest@uk.neceur.com)

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos
Telefoon: 030 6565 070
E-mail: (francine@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie