Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkermans, Hubben en Sergeant nieuwe hoogleraren aan de VU

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

De heren Akkermans, Hubben en Sergeant benoemd tot hoogleraar aan de VU

De heer prof. mr. A.J. Akkermans is per 1 september 1999 benoemd tot hoogleraar Privaatrecht aan de Vrije Universiteit, Faculteit der Rechtsgeleerdheid. In die hoedanigheid zal de heer Akkermans zich met name richten op het Aansprakelijkheidsrecht en het Verzekeringsrecht. Zijn wetenschappelijke werk aan de VU zal de heer Akkermans combineren met de functie van adviseur bij Kennedy Van der Laan, advocaten te Amsterdam, de firma waar hij van 1996 tot aan zijn benoeming als advocaat werkzaam was. De heer Akkermans studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant (cum laude) en promoveerde in 1997 aan dezelfde universiteit (cum laude) op het proefschrift Proportionele aansprakelijkheid bij onzeker causaal verband.

De heer prof.mr. J.H. Hubben is per 1 september 1999 benoemd tot bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit. Het Gezondheidsrecht is een horizontaal specialisme binnen de rechtsgeleerdheid en richt zich op het burgerlijk, bestuurs-, straf- en tuchtrecht voor zover dat betrekking heeft op de zorg voor gezondheid. De heer Hubben zal zich aan de VU onder meer toeleggen op de juridische aspecten van wils(on)bekwaamheid van patiënten, de medische tuchtrechtspraak en de wetgeving met betrekking tot gezondheidszorg. De heer Hubben was tot voor kort bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij is tevens hoofd van de sectie Gezondheidsrecht van de firma Nysingh, Dijkstra en de Graaff, advocaten en notarissen. De heer Hubben (1947) studeerde klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Vrije Universiteit Amsterdam en Nederlands recht aan de Vrije Univer!siteit. Hij promoveerde in 1984 aan de Universiteit van Amsterdam tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op het proefschrift Psychotherapie en recht.

Per 1 september 1999 is de heer prof.dr. J.A. Sergeant benoemd tot hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit, Faculteit der Psychologie en Pedagogiek. Aan de VU zal de heer Sergeant zijn onderzoek naar de neuropsychologische achtergronden van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en agressie bij kinderen voortzetten. Van 1985 tot aan zijn benoeming bij de VU was de heer Sergeant als hoogleraar Klinische Psychologie verbonden aan de Faculteit der Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

De heer Sergeant treedt regelmatig op als getuige-expert bij de behandeling van rechtszaken, met name die zaken waar het om sexueel misbruik van kinderen gaat. Hij beoordeelt en toetst in die gevallen de psychologische rapporten van verdachten. Hij is daarnaast bestuurslid van de interuniversitaire onderzoeksschool EPOS (Experimenteel-Psychologische OnderzoekSchool). De heer Sergeant (1945) studeerde Psychologie aan de Universiteit van Wales en de Universiteit van Londen en werkte na zijn studie als onderzoeksmedewerker aan het Psychologisch Instituut van Kopenhagen. De heer Sergeant promoveerde in 1981 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift Attentional studies in Hyperactivity.


02-09-1999 / pb 99.60 / AS/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie