Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bulgaarse deelneming in NL geniehulpbataljon

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Brieven van de minister/staatssecretaris van Defensie aan de Eerste/Tweede Kamer der Staten-Generaal

Aan: de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal I.a.a.: de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Ons nummer D 99003125; Datum 5 oktober 1999

Onderwerp: Bulgaarse deelneming in NL geniehulpbataljon

Mede namens de minister van Buitenlandse Zaken informeer ik U over Bulgaarse deelneming in het Nederlandse geniehulpbataljon voor Kfor. Hiertoe is besloten op verzoek van Bulgarije en in overleg met de Navo. Bulgarije levert een genieconstructiepeloton van veertig militairen, dat vanaf begin november in Kosovo voor constructiewerkzaamheden zal worden ingezet.

Het peloton bestaat gedeeltelijk uit in Nederland opgeleide militairen met Sfor-ervaring. In oktober zullen zij een korte aanvullende opleiding in Nederland volgen. Het peloton zal tot juni 2000 deel uitmaken van het geniehulpbataljon. Nederland neemt de begeleiding, de gereedschappen, voeding en huisvesting voor zijn rekening. De Bondsrepubliek zal de noodzakelijke geneeskundige ondersteuning verzorgen.

Dankzij de Bulgaarse deelneming kan vanaf januari 2000 een Nederlands peloton uit het geniehulpbataljon worden teruggetrokken. De additionele uitgaven voor de ondersteuning van Bulgaarse deelneming in Kfor zijn begroot op 200.000 gulden, die ten laste komen van het budget voor vredesoperaties (0802) De afspraken met het Bulgaarse ministerie van Defensie over de Bulgaarse deelneming zijn vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU). Deze overeenkomst zal deze week in het kader van het Staatsbezoek van Hare Majesteit de Koningin namens mij worden ondertekend door de minister van Buitenlandse Zaken.

DE MINISTER VAN DEFENSIE,

mr F.H.G. de Grave

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie