Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Explosieven gevonden bij graafwerk op camping Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Amersfoort 10/05/99

Explosieven gevonden/
Amersfoort, 5 oktober 1999.

Graafwerkzaamheden.

Maandagmiddag 5 oktober omstreeks 15.00 uur werden 65 handgranaten gevonden tijdens graafwerkzaamheden van de REMU op een camping aan de Barchman Wuytierslaan te Amersfoort. Medewerkers van de REMU troffen eerst 20 granaten aan. Een medewerker bracht 2 granaten naar het politiebureau. Gezien het aantal en de locatie van de gevonden granaten werd door de politie van district Eemland-Zuid het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ingeschakeld voor onmiddellijke ruiming.

Door het EOC werden nog eens 45 granaten uitgegraven. Ook werden er 16 slagpijpjes en 32 resten van granaten ontdekt. Het EOC constateerde dat de granaten van Duitse makelij waren. Het EOC heeft de granaten opgeslagen en zal deze zo spoedig mogelijk vernietigen.

De politie adviseert mensen die explosieven vinden om deze te laten liggen. Neem ze nooit mee! Breng ze ook niet naar het politiebureau. Ze zouden spontaan kunnen ontploffen wanneer u er bijvoorbeeld ergens mee tegen stoot. U kunt er beter van afblijven en de politie waarschuwen!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie