Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weermeetwedstrijden op basisscholen Nd- en Midden-Nederland

Datum nieuwsfeit: 05-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Nummer 130 4 oktober 1999

weeractie Coberco Zuivel/ruG van start

Weermeetwedstrijden op basisscholen in Noord- en Midden-Nederland

Deze week verschijnen de eerste zuivelverpakkingen van Coberco Zuivel in de winkels met bouwtekeningen voor weermeters, die medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelden. Tal van basisscholen in Noord- en Midden-Nederland ontvingen vorige week een boekje met een uitgebreide beschrijving van de weermeters, zoals regenmeters, windwijzers en een eenvoudige barometer. Leerlingen uit de bovenbouw worden uitgenodigd om met de gebouwde weermeters mee te doen aan een reeks weermeetwedstrijden. Hiermee kunnen klassen 'weerprijzen' winnen, zoals een bezoek van een echte weerman op school of een uitstapje naar een meteorologisch station.

Noot voor de pers

De wedstrijd bestaat uit de volgende onderdelen: meet een maand lang het weer en maak een boeiend verslag; stuur je leukste, boeiendste of opvallendste waarneming in en wordt 'school van de dag'; werk mee aan het 'wereldrecord regenmeten'; maak je eigen weervoorspelling en doe mee aan de grote weervoorspelwedstrijd van het weerbureau HWS in Soest.

De weeractie wordt georganiseerd in het kader van 'Verse Feiten', een al jarenlang lopende actie van Coberco Zuivel en de Rijksuniversiteit Groningen. Hierbij verzorgt de universiteit jaarlijks enkele tientallen teksten over 'wetenschappelijke weetjes', die worden afgedrukt op de verpakkingen van volle en halfvolle melk, karnemelk, magere yoghurt en vanillevla. Op die manier laat de universiteit zien dat wetenschap ook gaat over heel alledaagse vraagstukken. Coberco Zuivel plaatst de teksten graag op verpakkingen, omdat 'Verse Feiten' een extra attentiewaarde opleveren voor het zuivelpak. Bovendien biedt de verpakking door de voortdurende afwisseling van 'weetjes' ook steeds nieuw leesvoer.

Noot voor de pers

Meer informatie: Theo Jurriens, telefoon (050)363 44 84 (werk), 06-53816959 (mobiel), e-mail (t.a.jurriens@fwn.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie