Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICL gooit marktbeleid voor WMS open

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vakbeurs Groothandel & Industrie, 6+7 okt. in Eindhoven, stand 040

ICL GOOIT MARKTBELEID VOOR WMS OPEN

EERSTE ON-LINE KNOWLEDGE DATABASE EN SUPPORT VOOR ALLE WMS-ACTIVITEITEN IN MAGAZIJN EN DC

ICL Logistic Systems introduceert op de beurs Groothandel & Logistiek '99 een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen rond het bekende warehouse management systeem MLS. Deze programmatuur wordt met die nieuwe componenten meer open voor gebruikers. Tegelijk effent het de weg voor implementatie en verkoop van het warehouse management systeem door third party bedrijven. ICL speelt heel direct in op de aard van de vakbeurs door samen met enkele van zijn partners een compleet beeld van warehouse management automatisering te geven op stand 040.

ICL Logistic Systems is vooral bekend van het in Nederland ontworpen MLS-systeem. Het zeer uitgebreide en complete warehouse management systeem is geschikt voor de meest complexe magazijnen en DC's. In onderzoeken van bekende adviseurs als Berenschot komt MLS naar voren als een van de belangrijkste WMS-sen op de markt; in de Benelux wordt het in de top-3 geklasseerd. MLS is intussen in zes Europese landen in gebruik.

ICL grijpt de vakbeurs in Eindhoven aan om een aantal nieuwe ontwikkelingen uit te brengen. Zo wordt voor het eerst de grafische gebruikersinterface voor Windows NT in het openbaar gedemonstreerd. Deze MLS-interface is zojuist uit de pilottests gekomen en nu beschikbaar voor implementatie bij klanten. Logistiek managers en administratieve medewerkers zullen merken dat de moderne interface het werken met MLS vergemakkelijkt. Verder introduceert ICL een knowledge database met alle informatie over gebruik, invoering en technisch beheer van MLS en maakt het bekend standaard in MLS een interface naar het SAP business systeem te nemen.

OOK ANDEREN GAAN MLS LEVEREN
Tegelijk met dit soort nieuwe ontwikkelingen verandert ICL het marktbeleid: met de verdergaande standaardisatie zet het de deur open voor verkoop en implementatie door andere IT-bedrijven in binnen- en buitenland. Enkele eerste contracten zijn al gesloten of staan op het punt te worden ondertekend.

Dat dit open beleid serieus is, maakt ICL meteen duidelijk. Op de beursstand treedt het samen met enkele gespecialiseerde partners op. Gezamenlijk kan dit team de bezoeker over alle aspecten van warehouse managementautomatisering voorlichten. De bedrijven hebben samen alle deskundigheid en faciliteiten in huis om een magazijnorganisatie goed te automatiseren. Door dit gezamenlijke optreden wordt de ICL-stand een must voor managers van handelsbedrijven en logistieke dienstverleners. Logistiek en IT-management kan zich breed laten informeren over de voordelen van RF-, scanning en barcodefaciliteiten ge?ntegreerd met WMS. Algemene en logistieke managers kunnen met specialisten van ICL en de eerste reseller en implementator in Nederland, OrgaInfo, van gedachten wisselen over functionaliteit en voordelen van MLS. Beide bedrijven zijn hiervoor de aangewezen gesprekspartners, gezien hun grote kennis van logistieke processen en warehouse management.

ONTOEGANKELIJKE HANDBOEKEN IN DE VUILNISBAK
Ook een belangrijk ander stuk standaardisatie komt op de Groothandel & Logistiek '99 naar buiten. Het gaat hier om de eerste versie van een knowledge database rond MLS, die tevens als digitale handleiding en on-line helpsysteem dienst doet. Doordat het met Internet-technologie werkt, is het gemakkelijk in gebruik
- transparanter en veel eenvoudiger dan de dikke handboeken die bij IT-systemen gebruikelijk zijn. Het gaat alle soorten gebruikers, inclusief third party implementators en resellers van MLS in binnen en buitenland, vanuit een en dezelfde database on-line ondersteunen bij hun werkzaamheden:


* eindgebruikers in DC's zoals logistieke managers, magazijn- en expeditiemanagers, algemeen management en ander key users.
* technische gebruikers zoals systeembeheerders, IT-medewerkers en -managers.
* MLS-implementators van ICL Logistic Systems zelf en van partners op dit terrein, evenals implementators van het gebruikende bedrijf.

De klant kan het systeem te verrijken met gerichte informatie in de vorm van tekstdocumenten of koppelingen met informatie elders. Door de gehanteerde Internet-technologie functioneren dergelijke koppelingen eenvoudig en snel. Het toevoegen van extra documentatie is zeker ook van betekenis voor logistieke dienstverleners die hun klanten inzicht willen verstrekken in werkwijze en processen in hun DC. Voor de uitvoering van dit project heeft ICL gebruik gemaakt van softwareplatforms van Microsoft, waarmee het een wereldwijde strategische alliantie heeft voor het ontwikkelen van nieuwe systemen.

Doordat het werkt met gebruikersprofielen weet het databasesysteem precies tot welke informatie het vragenstellers toegang moet verlenen. Zo'n profiel is ge?nt op de taak van de gebruiker. ICL Logistic Systems is de eerste onderneming die met zo'n modern, gemakkelijk toegankelijk elektronisch helpsysteem op de markt komt. Voor het bouwen van deze knowledge database heeft ICL zich verzekerd van de steun van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Sysdoc, een van de weinige specialisten in de wereld die kan adviseren over zulke specifieke systemen. ICL neemt de nieuwe ontwikkeling als standaard component op in het warehouse management systeem MLS.

SAP EN COMPLEX WAREHOUSE MANAGEMENT
In vrijwel ieder project voor warehouse automatisering moet een keuze gemaakt worden tussen bijvoorbeeld de WM-module van SAP of een veelomvattender warehouse management systeem als MLS in combinatie met het ERP systeem. Soms komen in een onderneming beide voor, waarbij MLS in situaties wordt gehanteerd waarvoor de WM-module niet toereikend is.

Bij ICL, dat op de logistieke markt ook SAP implementeert, is nu een standaard interface in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Die interface integreert MLS met het SAP business systeem en zorgt ervoor dat het bedrijfssysteem exact dezelfde input krijgt als van de WM-module van SAP. Zo voorkomt ICL dat de gebruikende organisatie voor problemen komt te staan in de supply chain, terwijl het toch profiteert van de grotere controle over het DC. De opzet van de interface is gericht op offici?le certificering door SAP. ICL heeft overigens ook grote ervaring met het integreren van MLS en andere ERP-systemen.

MLS IS BREED INZETBAAR
Het warehouse management systeem van ICL is voor vrijwel elk type onderneming geschikt. Dat blijkt wel uit recent afgeronde implementaties bij de Poolse logistieke dienstverlener Raben die nu zelf verdere implementaties in een aantal grotere DC's ter hand neemt; VBA Bloemenveiling Aalsmeer voor alle handelingen rond de veilingklok (een half miljoen transacties per dag); Fenner Verboven in Antwerpen, onderdeel van de internationale distributeur van power transmissies FPT Group; AGU in Alkmaar, bekend van een breed artikelassortiment rond profwielrennen en fietsen in vrijetijd, en bij de Nederlandse vestiging van het PLM-concern waar glasverpakkingen worden geproduceerd voor o.a. Heineken, Hero en CocaCola.

OPMERKING:
De ICL-unit Logistic Systems heeft grote kennis op het gebied van systemen voor de logistieke sector. Voor deze werkterreinen beschikt het over de gespecialiseerde producten MIXX en MLS en tegenwoordig SAP. MIXX is een business systeem voor handels- en productiebedrijven en wordt door een internationale kring van gebruikers toegepast. Van SAP implementeert ICL de ERP-systemen in de logistieke sector, gecombineerd met de WM-module of het warehouse managent systeem MLS.

Het gestandaardiseerd MLS pakket van ICL Logistic Systems is een 'high-end' systeem dat zelfs voor de meest complexe warehouses geschikt is. Het systeem is operationeel bij meer dan 50 warehouses in 6 landen. MLS kan stand-alone opereren en in combinatie met ERP-systemen zoals SAP, Oracle en Baan. Standaard voorziet het onder meer in: gebruik voor meerdere opdrachtgevers; meertaligheid; aansturing en controle van material handlingsystemen; aansturing van RF; pick & pack optimalisatie; samengestelde artikelen, assemblage en value adding activiteiten; opslag en distributie voor groothandel en retail.

VOOR VERDERE INFORMATIE:
ICL Nederland B.V., Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen

Wijnand Engelen, directeur ICL Logistic Systems
Tel. 0346-598483, fax 0346-562703, e-mail: (wijnand.engelen@icl.nl)

Dick van Beusekom, public relations ICL Nederland Tel. 0346-598527, fax 0346-568613, e-mail: (dick.van.beusekom@icl.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...