Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus 'Hoe werkt de gemeente' in Baarn

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Cursus Hoe werkt de gemeente

U kunt zich nog steeds opgeven voor de cursus "Hoe werkt de gemeente". De cursus voor alle Baarnaars wordt gegeven op woensdag-avond 6, 13 en 27 oktober en 3 november van 19.30 tot 22.00 uur. De afgelo-pen jaren was de cursus al een groot succes. Velen leerden in de cursus dat de politiek en de ge-meente geen 'ver van je bed'-show hoeven te zijn.

De cursus vindt plaats met minimaal tien deelnemers. In kleine groepjes wordt aan praktijk-opdrachten gewerkt. Aan de hand van concrete voorbeel-den ziet u hoe de besluitvorming in de gemeente plaatsvindt door burgemees-ter en wethouders en u leert op welke manier de ambtenaren voorstellen voorbereiden.
Een voorbeeld is: er staat een gebouw leeg. Wat kun je er als buurt of belangengroep aan doen om dat gebouw een goede bestemming te geven? Hoe gaat de politiek met de verschillende ideeën om, hoe beslist ze uiteinde-lijk?

Ook kunt u de gemeen-teraads-vergade-ring op 27 oktober overdag bijwonen. Tijdens die vergade-ring behan-delt de gemeen-te-raad de begro-ting voor het jaar 2000.
Geef u op voor de cursus "Hoe werkt de gemeente" bij mevrouw Anneke Maarleveld, tel. 5416416, coördinator van deze cursus. U kunt ook contact opnemen met de gemeente, Saskia van der Ree, tel 5481658. De cursus kost ¦ 35,- per persoon, inclusief het basis-boek "de gemeente" van het instituut voor Publiek en Politiek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie