Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje bij doop zeiljacht Mission Antarctica

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

06/10/99 Prins van Oranje bij doop zeiljacht voor campagne Mission Antarctica te Rotterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is woensdag 6 oktober in de Veerhaven te Rotterdam aanwezig bij de doop van het zeiljacht Twenty Forty One. Dit schip speelt een grote rol in de internationale campagne voor het behoud van een ongerepte Zuidpool: Mission Antarctica. De campagne is een initiatief van de Britse poolreiziger en UNESCO's bijzondere afgevaardigde voor milieuzaken Robert Swan. De Twenty Forty One zal eind oktober vertrekken naar Antarctica.

In de waterhuishouding van de wereld speelt Antarctica een cruciale rol: zeventig procent van onze zoetwatervoorziening vindt zijn oorsprong in dit werelddeel. De Antarctica Treaty, ondertekend door 44 landen, vrijwaart de Zuidpool van exploitatie. Dit internationale verdrag vervalt in 2041, het jaartal waarnaar wordt verwezen in de naam van het schip. De aanschaf van het jacht is mogelijk gemaakt door het Nederlandse bedrijfsleven, organisaties en particulieren. Voor meer informatie: www.missionantarctica.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie