Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tussentijdse evaluatie afvalproef binnenstad Weert

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert


6 oktober 1999
TUSSENTIJDSE EVALUATIE AFVALPROEF BINNENSTAD

In het noordelijk deel van de Weerter binnenstad loopt op dit moment een proef met de inzameling van afval van huishoudens en bedrijven. Het betreft het ondergronds inzamelen van huishoudelijk afval en Kantoor-, Winkel- en Dienstenafval (KWD-afval). De bedoeling daarvan is afvalschei-ding en hergebruik van afvalstoffen tegen zo laag mogelijke kosten te bevorderen. Het gaat om een brengsysteem, dat houdt in dat daar het afval niet meer aan huis wordt opgehaald, maar dat men het afval dient te brengen naar ondergrondse containers. Deze week krijgen alle gebruikers van de ondergrondse afvalcontainers een enquêteformulier in huis. Door deze evaluatie willen de gemeente Weert en de provincie Limburg te weten komen of het systeem mogelijk tussentijds nog beter kan worden afgestemd op de wensen van de gebruikers. Daarom worden nu de gebruikers naar hun mening en ervaringen met het systeem gevraagd.

De proef loopt nog tot en met 31 december van dit jaar.

Chipkaart
Niet alleen de huishoudens maar ook de kantoor-, winkel- en dienstverle-nende bedrijven (de KWD-ers), die via de gemeente hun afval laten verwijde-ren, kunnen zeven dagen per week gebruik maken van de ondergrondse containers. Alle gebruikers hebben daarvoor een chipkaart gekregen. Met deze kaart kan men de ondergrondse containers openen, zodat men het afval kwijt kan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie