Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell verkoopt polystyreen activiteiten

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
06-10-1999

Shell verkoopt polystyreen activiteiten

LONDEN - De Koninklijke/Shell Groep heeft vandaag bekend gemaakt dat een definitieve overeenkomst is getekend voor de verkoop van een aantal polystyreen-activiteiten met NOVA Chemicals Corporation.

Deze bekendmaking sluit aan op de aankondiging van december 1998 over het voornemen te komen tot een desinvestering van diverse niet-kernactiviteiten in de sector Chemie. De overeenkomst, die nog door de relevante mededingingsautoriteiten moet worden goedgekeurd, zal naar verwachting eind 1999 of begin 2000 kunnen worden afgerond.

De polystyreen-activiteiten behelzen productiefaciliteiten in Europa en in Chili. Tot de Europese faciliteiten behoort de Bredase Polystyreen Maatschappij (BPM) te Breda. Voorst zijn er productiefaciliteiten in Carrington (Verenigd Koninkrijk) en Berre (Frankrijk). Ook verkoop- en marketingnetwerken en research- en ontwikkelingsactiviteiten in Nederland en België zijn bij de overeenkomst betrokken.

Daarnaast heeft de Koninklijke/Shell Groep vandaag bekendgemaakt van plan te zijn haar 60% belang in de polystyreen joint venture in China, Jinling Shell Petrochemical Company, te verkopen aan haar joint venture partner, Jinling Petrochemical Company. De voorgenomen verkoop moet nog worden goedgekeurd door de relevante Chinese autoriteiten. Ook zijn desinvesteringen van de EPS-activiteiten (expanded polystyreen) in Japan afgerond, met de ondertekening van definitieve verkoopovereenkomsten. Op 7 oktober zullen in Japan hierover nadere details worden bekendgemaakt.

“De desinvestering van de polystyreen activiteiten is een belangrijke verdere stap in ons herstructureringsprogramma van de chemie-sector en vertegenwoordigt een omzet van meer dan 200 miljoen dollar”, aldus Neil Gaskell, Hoofd van de Portfolio Divestment Task Force. “We zijn blij met de overeenkomst met NOVA Chemicals, die recht doet aan de hoge kwaliteit van de activiteiten en de vooruitzichten voor de toekomst. We zijn zeer verheugd dat NOVA Chemicals deze acquisitie ziet als een belangrijk onderdeel in haar strategie voor de ontwikkeling van een mondiale polystyreen business. Ook zijn we blij dat adequate regelingen zijn overeengekomen met onze polystyreen-partners in China. Wij zijn ervan overtuigd dat deze activiteiten onder de nieuwe opzet tot verder bloei kunnen komen. Informatie over de polystyreen-activiteiten in Japan zullen op korte termijn worden aangekondigd.”

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie