Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hilversum zet speciale burger in Gulden Boek

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Uitzonderlijke inzet kan leiden tot inschrijving in Gulden Boek
6 oktober 1999

De gemeente Hilversum kent twee vormen om haar waardering kenbaar te maken voor degenen die zich voor de Hilversumse gemeenschap buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt:

* het toekennen van de Legpenning van de gemeente Hilversum;
* een inschrijving in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum.

Iedereen kan een Hilversumse of een Hilversummer voordragen voor het Gulden Boek. Een door het gemeentebestuur breed samengestelde commissie beoordeelt de voordrachten. Deze commissie bekijkt bijvoorbeeld of de kandidate of kandidaat zich gedurende een reeks van jaren op één of bij voorkeur meer terreinen op uitzonderlijke wijze heeft ingezet en onderscheiden voor de Hilversumse gemeenschap. Als de commissie voldoende gronden aanwezig acht, doet zij een voordracht aan burgemeester en wethouders. Het college neemt dan een beslissing. De inschrijvingen in het Gulden Boek vinden plaats op 4 maart, de `verjaardag' van de gemeente Hilversum.
Tot nu toe zijn 131 personen ingeschreven in het Gulden Boek.

Schriftelijk
Wilt u iemand voordragen voor het Gulden Boek dan kunt u dat schriftelijk aanmelden bij de commissie. U kunt uw aanmelding portvrij opsturen naar: Commissie voor het Gulden Boek, Antwoordnummer 1199,
1200 VB Hilversum.

Wilt u bij uw aanmelding in elk geval de volgende informatie verstrekken: welke bijzondere verdiensten uw kandidaat of kandidate heeft gehad, dan wel nog heeft, gedurende welke periode en wat zijn/haar `normale' werkzaamheden of functie waren, of nog zijn en waar de commissie nadere inlichtingen over de aanmelding kan krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie