Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft gastheer Internationale Waterweek

Datum nieuwsfeit: 06-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

15 October 1999
Persbericht - DELFT GASTHEER VAN INTERNATIONALE WATERWEEK

In Delft start vanavond de Internationale Waterweek. Tijdens een conferentie en een publieksdag worden mondiale problemen rond water belicht. Zo is er aandacht voor waterkwaliteit, droogte en overstromingen. Dat dit een actueel thema is, bleek enkele dagen geleden nog, toen Delft en omgeving te maken kreeg met ernstige wateroverlast.

De Waterweek is een initiatief van de gemeente Delft, samen met het International Institute for the Urban Environment in Delft. De nadruk ligt op een meerdaagse conferentie, waaraan zeven partnersteden van de stad meedoen. Het gaat om steden in Nicaragua, Zuid-Afrika, Tsjechië, Bosnië, Israël, Duitsland en Groot-Brittannië. Uit deze steden komen bestuurders, technici, educatieve medewerkers en scholieren naar kennisstad Delft om ervaringen en kennis uit te wisselen. Het doel is een basis te leggen voor toekomstige samenwerking op het gebied van waterbeheer en onderwijs-programma's op elkaar af te stemmen.

De Waterweek wordt in het weekeinde afgesloten. Zaterdag is er vanaf 11.00 uur op de Markt in Delft een publieksdag. Diverse natuur- en milieu-verenigingen, kennisinstituten, partnersteden en enkele bedrijven presenteren zich er op een informatiemarkt. Muziek in stijl wordt verzorgd door een `riolofoon'. De beiaardier van de Nieuwe Kerk speelt passende `watermuziek'. Daarnaast zijn er volksdansen uit de verschillende partner-steden te zien en kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop internationale liederen. Zondag zijn er, tot slot, twee excursies door de waterrijke omgeving van Delft.

Wethouder H.J. Grashoff opent de Waterweek vanavond, in aanwezigheid van de internationale deelnemers. Vervolgens gaat het gezelschap het water op, tijdens een boottocht door de Delftse grachten. Dit gebeurt met een `fluisterboot': een stille rondvaartboot die vaart op elektriciteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie