Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Film- en documentairefestival: Uitersten zorg en welzijn

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Film- en documentairefestival


7 en 8 oktober 1999

Pathé Rotterdam
Schouwburgplein
Rotterdam

Dit jaar bestaat het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) tien jaar. Om dit te vieren, organiseert het NIZW het film- en documentaire festival 'De uitersten van zorg en welzijn', voor iedereen die in deze sector werkt.

In samenwerking met onder meer het Internationaal Filmfestival Rotterdam is een unieke selectie van tientallen recente films en documentaires gemaakt, allen handelend over de thema's leven en dood, arm en rijk: de uitersten van zorg en welzijn.
In de selectie zijn zowel kaskrakers als eenmalige vertoningen opgenomen. Een paar voorbeelden: Secrets and Lies, My Name is Joe, What's eating Gilbert Grape? (met de eerste grote rol van Leonardo di Caprio) en La Haine. Eén van de documentaires is het onlangs met de Prix d'Iris bekroonde In het Huis van mijn Vader. De meeste documentaires zijn van Nederlandse makelij. Filmmakers als Ireen van Ditshuyzen, Karin Junger en anderen zijn aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Elke bezoeker kiest één van de twintig 'routes', die bestaat uit een combinatie van een bekende en minder bekende film en een documentaire rondom een bepaald thema.

Toegang: fl. 20,- per persoon per dag
Lunch: fl. 12,50
Voor een aanmeldingsformulier of meer informatie: NIZW, tel. 030 - 230
65 10
Website: www.nizw.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie