Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposia: Chinese katholieke kerk

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MISSIO

Symposia: Chinese katholieke kerk

Geloof in China

Vijftig jaar Volksrepubliek China lijkt in tegenspraak met geloof in China. Ondanks verwoede pogingen van het communistisch regiem, hebben de kerken in China onderdrukkingen en pesterijen overleefd.

De Chinese katholieke kerk zit vol leven en jeugdig elan. Alhoewel een minderheid, slechts 12 tot 20 miljoen gelovigen, heeft de katholieke kerk een grote aantrekkingskracht op de bevolking. De geloofsgemeenschappen zijn er volop in ontwikkeling.

Deze nog onbekende Chinese kerk zoekt een uitweg uit haar gedwongen isolement. Missio Nederland probeert daarbij een steun te zijn.

Bekend maakt bemind. Drie middagsymposia bieden de kans kennis te maken met de Chinese katholieke kerk.

Donderdag 7 oktober 1999, UTP, Oliemolenstaart 60, Heerlen; Dinsdag 12 oktober 1999, KUB zaal QZ 105, Warandelaan 2, Tilburg; Donderdag 14 oktober 1999, Fontys Hogescholen d'Bruynvis, Keizersgracht 105, Amsterdam.
Aanvang 13.00, afsluiting 17.00 uur.

Drie sprekers geven in een inleiding hun visie op een aspect van de Chinese kerk. In workshops kunnen deelnemers met elkaar en de sprekers van gedachten wisselen.

Voor inlichtingen en nadere informatie neemt u contact op met Missio, J. van Zeeland, 070 - 304 74 44.
www.missio.nl
(missio@missio.nl)

27 sep 99 12:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie