Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Opsplitsing NS mag niet leiden tot toename onveiligheid

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 7 oktober 1999

2e-Kamerlid Harry van Bommel wil van de Minister weten wie in Nederland verantwoordelijk is voor de railveiligheid nu het aantal spoorbedrijven toeneemt. Het mag niet zo zijn dat door onduidelijkheid over verantwoordelijkheden de onveiligheid op het spoor groter wordt.

In Groot-Brittannië werd een investering van ruim drie miljard in veiligheidsmaat-regelen achterwege gelaten toen Britisch Rail werd geprivatiseerd. Het dramatische ongeluk in Londen afgelopen dinsdag zou met extra investeringen in railveiligheid waarschijnlijk voorkomen zijn. Ook Nederland is sinds 1995 het pad van de privatisering van spoorvervoer ingeslagen. NS is opgesplitst in een bedrijf ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie