Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leids energiebeleid valt in de prijzen

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Leids energiebeleid in de prijzen

De gemeente ontvangt één van de Novem-Energy Awards voor haar energiebeleid. Ze krijgt een speciale vermelding, omdat Leiden op dit gebied één van de drie koplopers is onder de Nederlandse gemeenten. Energiecoördinator Kees de Wit is blij met de prijs, die op 18 november wordt uitgereikt in de Grote Kerk van Naarden.

Kees de Wit denkt dat Leiden de prijs onder meer te danken heeft aan de regionale Actie Warm Wonen. 'We doen op alle fronten erg ons best. De Actie Warm Wonen is bedoeld om huizen die vóór 1985 zijn gebouwd beter te isoleren of van een energiezuinige ketel te voorzien. Bewoners kunnen van ons subsidie en ondersteuning krijgen. Verder was de jury erg te spreken over onze nieuwsbrief voor bedrijven, waarin we veel tips geven over energiebesparing en het gebruik van zogeheten "ecostroom" in gebouwen van de gemeente.'

De bedenker van de Energy Award is de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem). De Novem stimuleert gemeenten voor een beter milieu te zorgen door middel van beleid gericht op duurzaam energiegebruik. Gemeenten met opmerkelijke projecten komen in aanmerking voor de prijs. Het Leidse beleid viel zo in de smaak bij de jury, dat gekozen is voor een speciale vermelding. Jacques van Trijp van de Novem: 'We zouden de drie koplopers te kort doen door ze maar in één categorie te nomineren.' Naast Leiden krijgen ook Leeuwarden en Utrecht bijzondere aandacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie