Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus: Van GAVO naar NEN 1078 en NPR 3378

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe NEN 1078 (GAVO) toegelicht

Delft, 7 oktober - De nieuwe NEN 1078 (vroeger bekend als de GAVO) is in april verschenen. De NEN 1078 is dé norm voor de installatie van de huishoudelijke gasvoorziening. Deze norm is van groot belang voor energiebedrijven, installateurs, buizenfabrikanten en alle andere spelers in de gassector.

De NEN 1078 is sterk veranderd. De nieuwe opzet geeft ontwerpers, fabrikanten en installateurs de ruimte om nieuwe materialen en technieken toe te passen.

De NEN 1078 wordt binnenkort aangewezen door het Bouwbesluit. Dat betekent dat ambtenaren van Bouw- en woningtoezicht meer verantwoordelijkheid krijgen voor de gasinstallaties.

Om deze nieuwe ontwikkelingen toe te lichten organiseert het Nederlands Normalisatie-instituut de cursus: Van GAVO naar NEN 1078 en NPR 3378. Deze cursus is gericht op het toepassen van de nieuwe norm en NPR (Nederlandse Praktijk Richtlijn) in de praktijk. Meer informatie is te krijgen bij de heer R. v.d. Hoeven, cursuscoördinator bij het NNI., tel: 015- 2690339

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie