Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe hoogleraar Bestuurlijk Handhavingsrecht KUB

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Mw. Mr. A.J.C. de Moor-van Vugt hoogleraar Bestuurlijk Handhavingsrecht

Het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant heeft mevrouw mr. Adrienne de Moor-van Vugt benoemd tot hoogleraar Bestuurlijk Handhavingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De leerstoel is ondergebracht bij het Centrum voor Wetgevingsvraagstukken van het Schoordijkinstituut. De nieuwe hoogleraar zal in haar onderzoekswerk nadruk leggen op het nationale en het Europese bestuursrecht en op de taken van nationale bestuursorganen bij de handhaving van Europees recht.

Mr. Adrienne J.C. de Moor-van Vugt (40) studeerde Nederlands recht aan de toenmalige Katholieke Hogeschool Tilburg, alwaar zij in 1983 afstudeerde (staats- en administratief recht). Zij promoveerde in 1995 aan de KUB op Maten en Gewichten; het evenredigheids-beginsel in Europees perspectief'. Voor dit proefschrift kreeg zij in 1997 de VAR-prijs, van de Vereniging voor Administratief Recht. Thans is zij universitair hoofddocent bij de vakgroep Staatsrecht- en bestuursrecht. Verder is zij onderwijscoördinator van de juridische faculteit. Prof.mr. A. de Moor-van Vugt is op de KUB bereikbaar onder tel. 013-4662179

Voor nadere informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen, Maurice Ackermans, tel. 013-4662004

07-10-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie