Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste drie maanden van ziekte cruciaal voor WAO-aanpak

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
College van Toezicht Sociale Verzekeringen

Persberichten

datum: 7 oktober 1999
nummer: 99/09

Eerste drie maanden van ziekte cruciaal voor WAO-aanpak

Uit internationaal onderzoek in opdracht van vier instanties: de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv) en het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv), blijkt dat het terugdringen van het aantal WAO-ers meer succes kan hebben wanneer energie wordt gestoken in de terugkeer naar het werk gedurende de eerste drie maanden van ziekte.

De werkhervattingspatronen van patiënten In Denemarken, Duitsland, Israël, Nederland, de Verenigde Staten en Zweden zijn onderzocht. In elk land is een groep van enkele honderden werknemers gevolgd gedurende een periode van twee jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat in Nederland meer werknemers hun werk hervatten dan in de vijf andere onderzochte landen, hoewel de percentages ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in Nederland hoger zijn. Dat verschil in `hervatting' treedt vooral op in de laatste negen maanden van het eerste ziektejaar en bij de oude werkgever. De hoge mate van ontslagbescherming in Nederland speelt hierbij een cruciale rol.

Het rapport gaat in op verschillen in aanpak en verschillen in uitkomsten van werkhervatting in de onderzochte landen, en poogt daar lessen voor Nederland aan te verbinden.

Nederland is met name succesvol bij werkhervatting binnen drie tot twaalf maanden na ziekmelding bij de eigen werkgever. In andere landen treden `prikkels tot terugkeer' over het algemeen eerder in werking dan in Nederland. Voor wat betreft `hervatting' bij een nieuwe werkgever is Nederland een `middenmoter'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Ctsv,
mw. B. Binkhuijsen, tel. (079) 329 17 63.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie