Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zalmsnipregeling Breda blijft

Datum nieuwsfeit: 07-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

ZALMSNIPREGELING BLIJFT

Het College van Burgemeester en Wethouders wil de Zalmsnipregeling de komende twee jaar voortzetten en tevens de betaalmogelijkheden van gemeentelijke belastingen uitbreiden. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de "Notitie lokale fiscale woonlastendruk 2000". Deze notitie werd gemaakt naar aanleiding van een aantal onderzoeksvragen, opgenomen in het Programakkoord 1999 en in de Kadernota 2000. De notitie komt aan de orde in de commissie Middelen van oktober.

Als het aan het college ligt, krijgen alle Bredase huishoudens die belasting betalen in de jaren 2000 en 2001 weer een bedrag van fl.
100,-- per jaar uitbetaald via hun aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Deze tegemoetkoming in de kosten is een gevolg van het door het rijk gevoerde milieubeleid, waardoor de tarieven van met name de afvalstoffenheffing de laatste jaren fors is gestegen.

Uitbreiding betaalmogelijkheden

Onderzocht zal worden of vanaf 2001 de termijnen uitgebreid kunnen worden om de gemeentelijke belastingen automatisch te betalen. Ook zal er actie worden ondernomen om de automatische incasso zoveel mogelijk uit te breiden door meer volmachten te krijgen van belastingplichtigen.

Middenmoter

Uit onderzoek van het Erasmus Studiecentrum Belastingen Lokale overheden (ESBL) en van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) blijkt dat de gemeente Breda respectievelijk op de 18de plaats staat van de 32 grootste gemeenten in Nederland (waarbij nummer één de hoogste woonlasten heeft) en op de
335ste plaats van de 630 (deel)gemeenten (waarbij nummer één de laagste woonlasten heeft). Geconcludeerd mag worden, dat Breda, wat de lokale fiscale woonlastendruk betreft, een `middenmoter' is.

Breda, 7 oktober 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie