Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstopdracht voor wijk Oosterheem Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 08-10-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Bij multifunctionele welzijnsvoorziening

Kunstopdracht voor wijk Oosterheem

De gemeente Zoetermeer is op zoek naar beeldend kunstenaars voor een kunstopdracht in Oosterheem. In deze nieuwe wijk komt onder meer een multifunctionele welzijnsvoorziening te staan. In dit nog te bouwen complex worden drie basisscholen, buurt- en welzijnsfuncties, sport, kinderopvang en een dagverblijf voor gehandicapten gehuisvest. Voor het openbare plein wordt nog een kunstwerk gezocht.

De kunsttoepassing als idioom en verbeelding van het gezamenlijk, zich manifesterend als 'de eenheid in verscheidenheid', dient zich daarbij beeldend te onderscheiden en een intrigerende visuele zeggingskracht te bezitten. Trefwoorden zijn: licht, beweging, dynamiek, spanning en kleur. Het budget van deze opdracht is ongeveer fl 70.000,-, inclusief honorarium en BTW. Het honorarium voor het schetsontwerp bedraagt fl 2.500,-, inclusief BTW.

Belangstelling
Beeldende kunstenaars, die belangstelling hebben, wordt gevraagd uiterlijk voor 23 oktober documentatie op A4-formaat (geen dia's of video's), een curriculum vitae en een korte motivatie voor de opdracht op te sturen. Het pakket dient duidelijk voorzien te zijn van naam, adres en de aanduiding: gemeente Zoetermeer, t.a.v. mevrouw C.I.U. Deelstra, ten behoeve van MWO Zoetermeer, Postbus 15,
2700 AA Zoetermeer. De verpakking moet geschikt zijn voor retourzending. Op basis van het ingezonden materiaal zal de gemeentelijke adviescommissie beeldende kunst maximaal drie kunstenaars uitnodigen een schetsontwerp te maken. Voor inlichtingen over de opdracht kan contact worden opgenomen, met de secretaris van de commissie, telefoon 079-346 9200.

Gemeente Zoetermeer oktober 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie